A Benevento elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Benevento elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Vasárnap este az utolsó helyen álló Benevento együttesét fogadja a Roma a Stadio Olimpicóban.

Di Francesco a csapattal kapcsolaban...

"Ma még Daniele De Rossira és Patrik Schickre vár egy utolsó, végső teszt, de nem kizárt, hogy benne lesznek a keretben. Optimista vagyok, és remélem, hogy mindkettőre számíthatok majd, különösen De Rossira, mert nagyon kevés középpályás áll a rendelkezésemre. Kezdeni biztosan nem fog, de mint lehetőség, jól fog jönni a mérkőzés során."

Gersonról, aki akár kezdhet is holnap...

"A Fiorentina elleni két gólja nem a véletlennek volt köszönhető. A játék olvasásában még fejlődnie kell, és a labdát is kevesebb ideig kell tartogatnia, de folyamatosan fejlődik, egyre kiegyensúlyozottabb, és egyre jobban tud összpontosítani."

"Tényleg nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy alakul, holnap biztosan játszani is fog, és remélem, hogy remek teljesítményt nyújt majd mind a védekezésben, mind a támadások során."

A kevés gólszerzésről...

"A csapat kreatív, van identitása, és tudják, hogy mi várható el tőlük. De újra meg kell találnunk a könyertelen énünket, és a kapu előtt sokkal határozottabbnak kell lennünk. Csak úgy tudjuk csökkenteni a pszicológiai terheket, ha gólokat szerzünk. A Verona elleni gólját követően Cengiz az edzéseken hihetetlen dolgokat művelt, fantasztikus gólokat szerzett. Edin Dzekónak is meg kell törnie a gólcsendet."

A Bajnokok Ligája kvalifikációról...

"Mindenképpen be kell jutnunk a BL-be, ez az egyik fő célunk. De az is fontos, hogy jól szerepeljünk benne, hiszen még előttünk áll a Sahtar elleni két mérkőzés is. A bajnokságban a harmadik helynél jobb pozícióról felesleges beszélnünk, hiszen akkora a lemaradásunk az első kettőhöz képest."

A lehetőségről, hogy Gregoire Defrel mint irányító játszana...

"Ő játszott már ezen a poszton, mint például a 2 évvel ezelőtti Sassuolo-Roma találkozón, ahol jól is játszott. Mindene megvan hozzá, hogy képes legyen ott játszani, de vannak más lehetőségek is. Ma eldöntöm, hogy ki fog ott játszani, de az biztos, hogy más feladata lesz, mint Nainggolannak volt a Verona ellen. Ott van például Perotti, aki szintén képes ott játszani, neki ismerős az a szerepkör. Az egy-egy elleni játékban a legjobb, csak meg kell találnia az üres területeket. Ezen sokat dolgoztunk a héten."

Bruno Peresről...

"Hasonlóan kezeljük ezt az esetet, mint Nainggolannal tettük. Ahhoz, hogy fejlődjünk, mindig ugyanabba az irányba kell tartanunk. Úgy döntöttünk, hogy büntetést szabunk ki rá, és kihagyjuk a keretből. A megfelelő mentális hozzáálláshoz mindenképpen foglalkozni kell ezekkel az esetekkel. Remélem, hogy nem lesz több ilyen, de ez a játékosaim intelligenciáján és professzionizmusán múlik. Ezek a hibák ezen a szinten elfogadhatatlanok, és remélem, hogy ez többet nem fordul elő."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Benevento, Serie A