A Barcelona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Barcelona elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma mestere szerint 50% az esélye annak, hogy Radja Nainggolan játszani tud a Barcelona ellen.

A sérültekről...

"Szerintem a Barcelona van annyira jó csapat anélkül is, hogy megadnánk nekik azt a segítséget, hogy kik fognak nálunk holnap játszani, és azt sem hiszem, hogy a játékukat arra alapoznák majd, hogy nálunk kik lesznek a kezdők. Nainggolan nagyon fontos játékos számunkra. Holnapig még átesik pár teszten, szóval most még nem lehet biztosan megmondani, hogy pályára lép-e, ennek most 50% az esélye."

"Pellegrini újra a keret tagja, és a többiekkel együtt készül. A meccs előtt senkinek nem mondom el, hogy játszik-e majd, nincs senkinek bérelt helye, bárki pályára léphet. Holnap nem számít, hogy ki van a pályán, és hogy milyen poszton, holnap a Roma lesz a pályán, nem pedig egyének. A srácok felé is ezt az üzenetet közvetítem: csapatként kell játszanunk, jobban, mint valaha bármikor."

A Barcelonáról...

"A Barcelona az összes BL meccsükön mindössze 1 gólt kapott, ezért a lényeg az, hogy az agresszív stílusuk ellenére, nagyon kevés esélyt adnak az ellenfelüknek. Pozitív hozzáállással kell pályára lépnünk, és azt kell keresnünk, hogy hol tudjuk őket megsebezni. A srácok megérdemelték ezt a lehetőséget, szóval miért ne léphetnének pályára optimistán, mindenféle teher nélkül."

Defrel és El Shaarawy játékáról...

"Nem biztos, hogy bármelyik is játszani fog, semmi nem garantált. Különöző a karakterisztikájuk, Defrelnek kevesebb játékperc van a lábában, valamint kevesebbet is edzett. Stephen ebből a szempontból más, nála nagyobb a folytonosság, emiatt könnyebben is meg tud birkózni egy teljes meccsel. Két különböző játékosról van szó, így a csapat is másképpen játszik mikor pályán vannak. Minden azon múlik majd, hogy miként alakul a meccs."

Arról, hogy a csapat nyomás nélkül játszik majd...

"Egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni, amelyik védekezésre készteti az ellenfeleit. Ez látszik a statisztikákból is, valamint a hozzáállásukból. Azonban minden futballistának vérmérséklettől függetlenül képesnek kell lennie kezelni ezt a helyzetet, különösen akkor, ha egy komoly klubnál játszik. Fel kell készülni a kockázatvállalásra."

"Az a hozzáállás, hogy 'lesz ahogy lesz', nagyon veszélyes. A célunk az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, és akkor egy versenyképes, izgalmas meccset játszhatunk velük."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Barcelona, Bajnokok Ligája