5000 főben korlátozzák a nézőszámot a Serie A-ban

5000 főben korlátozzák a nézőszámot a Serie A-ban

Az olasz labdarúgó szövetség 5000 főben maximalizálta a nézőszámot a Serie A-ban.

A Serie A stadionok befogadóképessége január 16. és 23. között mindössze 5000 főre csökken a COVID-19 növekvő fertőzései miatt.

Más országokkal ellentétben Olaszországban az arénák a 2020. márciusi kezdeti lezárás után soha nem tértek vissza a teljes befogadóképességre, azonban mostanra elérték a 75 százalékot, és csak azok léphettek be, akiknek volt EU Green Passuk, tehát igazolták a védőoltást, a COVID-ból való közelmúltbeli felépülést vagy 48 órán belül negatív tesztet produkáltak.

Ezt 2022-re visszacsökkentették 50 százalékra, a társadalmi távolságtartást segítő ülésrenddel és a mindenkor kötelező maszkokkal. Továbbra is csak Green Pass-okkal lehet belépni a stadionokba, tehát az oltottsági státusz vagy a közelmúltbeli gyógyulás kötelező, a negatív tesztet már nem tekintik elegendőnek.

Most, hogy az Omicron-változat végigrobog Európán, az olasz hatóságok 5000 főre csökkentették a stadionok befogadóképességét.

Mivel döntés csak január 16-tól lép érvénybe, ez azt jelenti, hogy a január 12-én a San Siróban megrendezésre kerülő Inter-Juventus Olasz Szuperkupa még nem lesz érintett, az még mindig 50 százalékos teltházzal lesz megrendezve.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma