25. szezonját kezdi meg a Romával Totti

25. szezonját kezdi meg a Romával Totti

25. szezonjára készülve Francesco Totti reméli, hogy a kemény munkának meglesz a gyümölcse a szezonban.

Az elmúlt szezonban újabb egy évet hosszabbított Francesco Totti, ami azt jelenti, hogy immár 25. felkészülési szezonjának vág neki a csapattal Pinzolóban.

A játékosnak nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy mi vár rá és a csapat többi tagjára a felkészülés alatt, mert Luciano Spalletti minden bizonnyal keményen megdolgoztatja majd a csapatot.

"Különleges érzés ez, hiszen ez már a 25. felkészülési időszakom ugyanazzal a csapattal, amit valljunk be, igen kevés játékos mondhat el magáról. Erre azért eléggé büszke vagyok."- mondta Totti az asroma.com-nak.

Spalletti híres arról, hogy kemény edzéseket tart a játékosoknak.

"Tudom, hogy miért vagyunk itt. Teljesen más a felkészülés, mint más csapatoknál - kemény munka folyik, de ez jó munka. A feladatok nem könnyűek, de közben azért jókat tudunk nevetni. Mindannyian örülünk annak, hogy itt lehetünk és együtt dolgozhatunk a csapatért."

A játékos igen fényes karriert tudhat maga mögött és sokan azt gondolnák, hogy Totti számára már nem tartogat semmi különöset a pályafutása, azonban a 39 éves csatár reméli, hogy még sikeres lehet a következő szezonban.

"Ha visszatekintek a pályafutásomra, akkor szép dolgokat látok. Nyertem trófeákat, igaz sokan úgy gondolják, hogy csak alig párat, de szerintem azért elég sokat. Remélem, hogy jövőre még hozzá tudok tenni valamit, bár tudom, hogy nem lesz könnyű."

"Mindig szó van a szezon előtt arról, hogy mik lesznek a célok... Mi mindig megpróbáljuk a maximumot nyújtani, de tudjuk, hogy most különösen nehéz a helyzetünk, mert egy olyan igen erős és versenyképes csapat van előttünk, mint a Juventus. Láthattuk az elmúlt 5 évben, hogy milyen erősek, de bízom benne, hogy az edző, a klub és a játékosok azért dolgoznak, hogy csökkenjen a különbség és végre legyen esély az egyik legfontosabb trófeára."

Természetesen Totti készen áll arra, hogy szerepet vállaljon a feladatban.

"Én mindig a tőlem telhető legtöbbet próbálom adni, de mindenről az edző dönt. Én készen állok majd és alig várom, hogy ott és akkor lépjek pályára, amikor ő így dönt."

A keretben ott van 9 Primavera játékos is, akik hasonlóan tapasztalatlanok, mint Totti volt, amikor 16 évesen először a nagycsapathoz került, azonban most már van olyan helyzetben, hogy tanácsokat tudjon adni nekik, és nem tanácsol mást, mint hogy tiszteljék az idősebbeket.

"Csak azt tudom mondani, hogy tiszteljék az idősebb játékosokat. Sok minden megváltozott a futballban, emlékszem, régen egy 16 éves játékosnak kérdeznie kellett, mielőtt beléphetett az öltözőbe, de persze ezek a dolgok mára már megváltoztak."

"Bár szerintem ha tisztelik az idősebbeket, akkor a csapat nagy dolgokat is elérhet majd."

A csapatkapitány bízik abban is, hogy a következő szezonban a szurkolók is visszatérnek a stadionba és buzdításukkal segítik majd a csapatot.

"Remélem, hogy ebben az évben nagy segítséget nyújtanak majd a szurkolók és visszatérnek a stadionba. Remélem, hogy végre megtelik majd a Curva Sud. Ez így nem mehet tovább, sem nekünk játékosoknak, sem nekik nem jó. Bármit megteszek azért, hogy ez változzon, ha kell csatlakozom a tárgyalásokhoz is.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti