10 kérdés Diego Perottihoz

10 kérdés Diego Perottihoz

Annak érdekében, hogy a szurkolók minél többet megtudjanak a Roma játékosairól, Diego Perotti is kapott 10 kérdést.

Ki volt gyerekkorodban a példaképed?

"Amikor elkezdtem játszani, akkor Juan Roman Riquelme volt a példaképem, tőle akartam tanulni. Hatalmas szurkolója voltam fiatalként, ő éppen a Boca játékosa volt és nagyon szép sikereket ért el. Akkor is figyeltem a pályafutását, amikor Európában a Barcelonában és a Villarreálban játszott, utóbbival a BL elődöntőjéig jutott. Számomra mindig ő volt a legjobb."

Kipróbáltál más sportot is fiatalon?

"Igen, kosaraztam és úsztam. Bár inkább a kosárlabdát szerettem, 8 évig játszottam. Négy éves korom óta focizom, a kosárlabdát 10 éves koromban kellett abbahagynom, mert a Bocánál minden nap edzésem volt. Az iskolát rendszerint fél 2-kor fejeztem be, majd az anyukám kocsijában megettem az ebédet, miközben ő az edzésre vitt engem, ami este 7-kor fejeződött be. Semmi másra nem jutott időm."

Milyen poszton játszottál fiatalon?

"Ugyanazon a poszton, mint a példaképem, Riquelme. Pontosan olyan szerettem volna lenni, mint ő. Argentínában ezt a posztot úgy hívjuk, hogy enganche, ami azt jelenti, hogy a játékos, aki a csatárok mögötti üres területen játszik.

Emlékszel az első profi meccsedre?

"18 évesen a Deportivo Moron játékosaként mutatkoztam be az argentin harmadosztályban. Nagyon ideges voltam, de végül 1:1-et játszottunk a Cambaceres ellen. Sajnos azt nem sikerült elérnem, hogy a Boca játékosaként az első osztályban mutatkozzak be, de ugyanannyira boldog voltam. Nagyon fiatal voltam és onnan visszatekintve, ahol most vagyok, az egy boldog pillanat volt.

Van olyan meccs, amiről kellemes emlékeket őrzöl?

"Egyértelműen az a meccs, ahol Sevilla játékosként megszereztem első gólomat. A Deportivo La Coruna ellen a 92. percben fejeltem gólt. Azt a gólt 0:0-nál szereztem és ezzel sikerült a csapatnak megszereznie a harmadik helyet a bajnokságban, amivel automatikus indulást szereztünk a Bajnokok Ligájában. Különleges érzés volt, amit sosem fogok elfelejteni."

via GIPHY

Ki volt a legkeményebb ellenfél, aki ellen valaha játszottál?

"Manuel Pablo a Deportivo La Corunából. Annak ellenére, hogy már a pályafutása vége felé járt, akárhányszor játszottam ellene, mindig nagyon nehéz volt. Néha sikerült kicseleznem, de aztán mindig újra ott volt rajtam."

Ki a legjobb játékos, akivel valaha játszottál

"Rengeteg nevet fel tudnék sorolni. Szerencsés vagyok, hogy együtt edzhettem és játszhattam Riquelmével tudva azt, hogy a sérülések miatt elég keveset voltunk együtt a pályán. Most pedig az a megtiszteltetés ér, hogy azzal Francesco Tottival lehetek együtt a pályán, aki a Roma történetének legfontosabb játékosa. A sevillai időkből Frederic Kanoutet aés Luis Fabianot tudom megemlíteni, két olyan csatárt, akik lényegében mindig gólt szereztek, ha nekik passzoltam."

Kedvenc stadionod?

"A Santiago Bernabeu, számomra a legjobb pálya. Amikor mész ki a pályára és körülnézel olyan, mintha sosem lenne vége - őrület. A Sevillával és a Romával is játszottam ott. Az Old Traffordon is jó volt játszani, de a Bernabeu teljesen más szint."

Ki tette rád a legnagyobb hatást a pályafutásod során?

"Egyértelműen az édesanyám. A kezdet nem volt könnyű. Sok játékos egyből a legmagasabb osztályban kezd, de valami oknál kifolyólag, nekem keményen küzdenem kellett és néhány sötét időszakkal is meg kellett birkóznom. Ő viszont mindig mellettem állt, elvitt bárhová, ahová mennem kellett. Minden reggel 7-re készen állt, hogy időre elvigyen az edzésre. Az egész család támogatott, de ő volt a legfontosabb személy a pályafutásom során."

Mi a legjobb dolog abban, hogy futballista vagy?

"Annak lehetősége, hogy minden héten stadionban futballozhatsz. 10 éve vagyok profi, de mindig, amikor kimegyek a pályára, még mindig az az izgalom és ideges érzés van rajtam - persze ki lehet jelenteni, hogy szeretem ezt.  Szerintem, ha egyszer visszavonulok, megijedek majd, hogy nincs már többé az az érzés. Keményen megküzdöttem azért, hogy futballista legyek és nagyon szeretem a munkámat. A másik, amit nagyon szeretek, hogy rengeteg időt tölthetek a családommal."

via GIPHY

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti