2000-től napjainkig

Az új évszázad elején a szurkolók sokkal több sikert és trófeát szerettek volna, mint az elmúlt időszakban, ezért Franco Sensi az akkori időszak egyik legjobb szakemberét, Fabio Capellót bízta meg a csapat vezetésével. Capello készen állt a jól bevált vezetési stílusának meghonosítására, Sensi pedig olyan kiváló játékosok megszerzésével segítette, mint Montella és a japán Nakata. Az eredmények azonban csak akkor jöttek, amikor a 2001-02-es szezonban a csapathoz igazolt a Fiorentina korábbi sztárja, Gabriel Batistuta, valamint az argentin Samuel és a brazil Emerson. A Roma a kezdetektől fogva megelőzve riválisait vezette a bajnokságot és végül rekordot jelentő 75 ponttal (a legtöbb, amit valaha olasz csapat elért a 18 csapatos bajnokságban) megnyerte történelme harmadik bajnoki címét. Batistuta 20 góllal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Az év végén a Roma diadalmaskodott a Szuper Kupában is, a Fiorentinát verte 3:0-ra a Stadio Olimpicóban. A Roma hivatalosan is belépett a legjobb olasz csapatok elitjébe, miután kiharcolta a Bajnokok Ligájában való szereplés lehetőségét. Capello még további 3 évig irányította sikeresen a csapatot, majd távozott az ősi rivális Juventushoz. Őt a Parmával 5. helyet elérő Cesare Prandelli váltott, aki azonban családi okokra hivatkozva még a szezon kezdete előtt, augusztus 27-én lemondott és távozott. Őt a korábbi remek középcsatár, a német Rudi Völler követte, azonban a szezon nem sikerült valami szerencsésre, miután több edző is megfordult a kispadon: először Del Neri vette át Völler helyét, végül Bruno Contival a kispadon fejezte be a szezont a Roma, de még így is sikerült kiharcolni az UEFA Kupa indulást.

2005 nyarán Luciano Spalletti lett a Roma vezetőedzője és ezzel új korszak kezdődött a klubnál. Rögtön az első évében a Spalletti vezette Roma sorozatban elért 11 győzelmével új rekordot állított fel az olasz labdarúgás történetében (ezt később az Internazionale túlszárnyalta). A 2005-06-os szezonra elsősorban a híres “Calciopoli”, azaz a bundabotrány miatt fognak emlékezni, de közben a Roma második helyen végzett a bajnokságban, ezzel bejutott újra a Bajnokok Ligája 2006-07-es küzdelmeibe. Az új szezon egy Szuper Kupa vereséggel indult az Interrel szemben (3:4), azonban a bajnokságot újra a második helyen fejezte be a csapat, a BL-ben a legjobb 8 közé jutott, az év végén pedig begyűjtötte a 8. Olasz Kupa sikerét az Inter ellen.
A 2007-08-as szezont ezúttal sikerrel nyitotta a csapat, a Szuper Kupát nyerte meg a San Siróban az Inter ellen De Rossi tizenegyes góljának köszönhetően. Az év vége újabb kupasikert hozott, ezúttal a kilencediket, ami már rekordnak számít Olaszországban. A 2008-09-es szezon szomorú eseménnyel kezdődött, elhunyt Franco Sensi, a klub elnöke és tulajdonosa, így a Roma irányítását a lánya, Rosella Sensi vette át.

A következő év nem sikerült olyan fényesre, mint az előzőek, a csapat a 7. helyen fejezte be a bajnokságot, a kupában pedig már a negyeddöntőben kiesett. Kicsit jobban sikerült a BL menetelés, ahol az Arsenal volt a végállomás a negyeddöntőben, a Roma csak tizenegyesekkel maradt alul angol riválisával szemben.

2009-ben a gyenge szezonkezdést követően Luciano Spalletti lemondott, őt a római Claudio Ranieri követte és neki köszönhetően a Roma fantasztikus feltámadást produkálva majdnem megnyerte a bajnokságot, végül az Inter mögött csak a második helyen végzett. Sajnos a következő szezonban Ranieri tervei már nem működtek úgy, ahogy azt a mester szerette volna és 2011 februárjában távozott, helyét a klub korábbi játékosa, Vincenzo Montella vette át. Az évet végül a 6. helyen fejezte be a csapat, azonban az év végén nem csak a bajnokságnak, de a Sensi érának is vége lett, miután új, amerikai befektetők vásárolták meg a csapat többségi tulajdonát.

Az új befektetőkkel James Pallotta és Thomas Di Benedetto lettek a klub vezetői és az amerikaiak azonnal munkához láttak a pályán és azon kívül. A csapat élére a spanyol Luis Enriquét nevezték ki, aki újító futball stílust szeretett volna meghonosítani a klubnál, azonban az eredmények nem jöttek, a spanyol szakember pedig a szezon végén jobbnak látta távozni a Romától.

A vezetőség 2012 júniusában Zdenek Zemant nevezte ki a Roma kispadjára, akit a szurkolók hatalmas lelkesedéssel vártak. Augusztusban James Pallotta lett hivatalosan a klub elnöke.
A cseh szakember második időszaka nagyon rövidre sikeredett a Románál, mert a felemásra sikeredett fél szezont követően 2013 februárjában már távozott is a kispadról, helyét a másodedző, Aurelio Andreazzoli vette át a szezon végéig, azonban a klub és szurkolók elvárásai nem találkoztak, a Roma elvesztette a kupadöntőt is a városi rivális Lazioval szemben.

2013. június 12-én a klub bejelentette, hogy Rudi Garcia lesz a Roma edzője. A szakember 5 évig ült a Lille kispadján és a francia csapattal bajnok és kupagyőztes lett hazájában. Érdekesség, hogy ő az első francia tréner, aki a Romát irányítja.

Címkék: AS Roma