JÁTÉKOSOK


Profil

2 Rick Karsdorp
Születési hely:Schoonhoven
Születési idő:1995. február 11.
Életkor:28
Nemzetiség:Holland
Magasság:182 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:2017. október 25.
AS Roma első szereplés:2017. október 25.
AS Roma utolsó szezon:2023/24

A bekk meglehetősen erős a támadások segítésében, viszont a védelem biztos bástyája is egyben. Így lehet legjobban jellemezni a fiatal holland védő játékát. Karsdorp kezdetben középső középpályásként tevékenykedett, az idő előrehaladtával alakult át a pozíciója jobbhátvéddé. Az 1995-ben született játékos elképesztő fizikai adottságokkal bír, emellett pedig látszik középpályás múltja is, hiszen rendkívül technikás és kiváló a passzjátékban is, amit hátulról indulva tud kamatoztatni.

 

Gyermekkori klubját, a Feyenoordot a 2016-17-es idény végére holland bajnoki aranyéremig repítette, ami azért is volt nagy szó, mert a rotterdami klub 18 esztendeje vágyott a cím elhódítására. Karsdorp a szezon során a legjobbak közé nőtte ki magát posztján. Teljesítménye a válogatott stábját is meggyőzte, így Kevin Strootmannal az oldalán Hollandia válogatottjában is debütálhatott. A játékos ezt megelőzően végigjárta a szamárlétrát az utánpótlás válogatottaknál, az U-17-től kezdve további négy korosztályos válogatottban is megmutathatta magát, mielőtt a nagycsapatba beverekedte magát.

 

Rómába igazolását nagyban befolyásolta a már említett Strootman, aki sikeresen meggyőzte a fiatal tehetséget, hogy jó döntést hoz azzal, ha az olasz fővárosi együttest választja.

 

Karsdorp megszerzése egyébként a maga nemében rekordnak számít a fővárosiaknál: Ő lett ugyanis a legdrágább védő a klub történetében. Eddig senkiért sem fizettek ennyit, a 14 millió eurós vásárlási összeg mellett további 5 millió euró lehetséges bónusz üti a Feyenoord markát. A korábbi csúcsot egyébként Bruno Peres tartotta a maga 13,5 millió eurós vételárával.

 

Rick Karsdorp meglepő módon mindössze a Roma negyedik holland játékosa. Az első honfitársa 2011-ben játszott a csapatban Maarten Stekelenburg személyében, aki egy évvel korábban világbajnoki döntőbe segítette a hollandokat. Kevin Strootman érkezése után pedig még Urby Emanuelson töltött el egy évet a rómaiaknál.

 

A játékosról már szerződtetésekor tudni lehetett, hogy kisebb térdproblémákkal küszködik, ami műtéti beavatkozást igényel, így a nyár folyamán át is esett az orvosi beavatkozáson.

 

Most már csak Karsdorpon a sor, hogy beverekedje magát a Roma kezdőcsapatába és bajnoki címhez segítse új csapatát, csak úgy mint a régit egy évvel korábban.Statisztika