JÁTÉKOSOK


Profil

7 Lorenzo Pellegrini
Születési hely:Róma
Születési idő:1996. június 19.
Életkor:27
Nemzetiség:Olasz
Magasság:186 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2015. március 22.
AS Roma első szereplés:2015. március 22.
AS Roma utolsó szezon:2023/24

A középpályásra rendkívül korán felfigyeltek a klub hivatásos megfigyelői. Először az ifjúsági csapathoz csatlakozott, ekkor még alig múlt 10 esztendős. Az idő előrehaladtával minden utánpótlás szinten képviselte a fővárosi együttest. Nyugodtan állíthatjuk, csak idő kérdése volt, hogy előbb, vagy utóbb az első csapat meghatározó játékosa legyen.

 

Természetesen, mielőtt ez megtörténhetett volna, ott volt a kétéves „felnőtté válás” időszaka - ahol Pellegrini értékes tapasztalatokkal gazdagodott, és elsajátította a legmagasabb szinthez szükséges tudnivalókat. Ebben az időszakban a fiatal középpályás a Sassuolonál játszott, amelyet épp Eusebio Di Francesco irányított. A játékos komoly utánpótlás múlttal és remek mutatókkal várta a felnőtt mezőnyben való megmérettetést. A két idény alatt több mint 50-szer lépett pályára (ideértve a nemzetközi meccseket is), amely azt eredményezte, hogy egy kész, komplett középpályás vált belőle, aki a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

 

2017 nyarán Di Francesco - a 2001-es bajnokcsapat tagja - vezetőként visszatért régi klubjához, ahová az elsők között szerződtette a fiatal középpályást. Igaz, Pellegrini 2015-ben már debütált a felnőtt csapatban egy Cesena elleni bajnokin (28. fordulóban Ucan cseréjeként a 67. percben), az igazi bemutatkozásra viszont most lett lehetősége.
Pellegrini bálványa mellett, Daniel De Rossi oldalán debütált a nemzeti tizenegyben. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen most már klubjában is közel lehet a legendás 16-os, akitől rengeteget tanulhat. Lorenzo másfajta középpályás, mint De Rossi, ő inkább támadó felfogásban játszik. Ő a klasszikus 8-as (még akkor is, ha a 7-es mezt viseli), aki szeret előretörni és veszélyt teremteni a támadó harmadban.

 

Pellegrini remek labdákat osztogat, tért ölelő átadásai rendkívül pontosak. Fizikai adottságai lehetővé teszik, hogy mind védekezésben, mind pedig a támadások építésében aktívan részt tudjon vállalni. Emellett fő erénye a gólérzékenység is, a zöld-feketék mezében 11 találatig jutott az ott töltött időszaka alatt.

 

Most, hogy vissza tért oda, ahová tartozik, a tehetséges játékos karrierje további virágzásnak indulhat.Statisztika