JÁTÉKOSOK


Profil

34 Justin Kluivert
Születési hely:Zaandam
Születési idő:1999. május 05.
Életkor:21
Nemzetiség:Holland
Magasság:172 cm
Poszt:támadó
Serie A első szereplés:2018. augusztus 19.
AS Roma első szereplés:2018. augusztus 19.
AS Roma utolsó szezon:2019/20

A Kluivert név jól cseng futballberkekben, és persze sokak számára ismerős lehet, hiszen Justin az egykori Ajax, Milan és Barcelona támadó Patrick Kluivert fia. A fiatal holland játékos sok tekintetben hasonlít édesapjára, de játéka nem tartozik ezek közé. Az apa erős testalkatú középcsatár volt, míg fia egy inkább a sebességére és cselezőkészségére építő szélső. Igaz, mindkét típus remek lehetőséget kínál a gólszerzésre.

 

Csak úgy, mint édesapja, ő is az Ajaxban kezdte profi pályafutását. Ő lett a Roma ötödik holland játékosa, rövid ideig két honfitársával is együtt játszhatott Olaszországban. Az azóta már Marseillebe igazoló Kevin Strootmannal és a jobb hátvéd, Rick Karsdorppal.

 

Tehetségére jellemző, hogy 2018. márciusában már a felnőtt válogatottban is pályára léphetett Portugália ellen. Az előző bajnoki idényben pedig 10-szer zörgette meg a hálót az Ajax mezében.

 

Kluivert a 34-es mezszámot választotta, tisztelegve barátja és korábbi csapattársa Abdelhak Nouri előtt, aki 2017. július 8-án, egy a német Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen összeesett, majd később súlyos egészségkárosodást szenvedett.

 

A szélső a modern kor gyermeke, aktív közösségi életet él, az Instagramon több, mint 640.000 követővel rendelkezik.



Statisztika