JÁTÉKOSOK


Profil

23 Gregoire Defrel
Születési hely:Meudon
Születési idő:1991. június 17.
Életkor:27
Nemzetiség:Francia
Magasság:180 cm
Poszt:támadó
Serie A első szereplés:2011. május 22.
AS Roma első szereplés:2017. július 26.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

Gregoire Defrel 2017 nyári Rómába szerződése egy hosszú és kitartó munka eredménye volt. A farkasok már januárban próbálkoztak a csatár megszerzésével, akkor azonban nem jártak sikerrel. Nyáron aztán a Roma egy új ajánlattal állt elő, ami már elégnek bizonyult, Defrel pedig nem habozott aláírni.

 

„Kissé csalódott voltam, hogy januárban nem sikerült a váltás, de nyugodt maradtam. Megfogadtam, hogy egy újabb remek hat hónapot fogok a hátam mögött tudni, és akkor újra lehetőségem nyílik, hogy a szezon végeztével ide igazoljak. Amikor az ügynököm jelezte a Roma nyári érdeklődését, elképesztően elégedett és boldog voltam, azonnal igent mondtam.”

 

Annak ellenére, hogy származása szerint francia, kiváló ismerője az olasz futballnak. Nagyon fiatalon került a Parma csapatához, ahol 19 évesen 2009 május 22-én Cagliari ellen az utolsó fordulóban csereként be is mutatkozhatott. A Foggia és a Cesena csapatánál hamar észrevették a fiatal játékos rohamos fejlődését, igazi kivirágzását viszont a Sassoulo szurkolók élvezhették leginkább. Di Francesco edzősködése alatt nevet szerzett magának, és a Serie A megbízható gólvágói közé nőtte ki magát.

 

Játékát és pozícióját tekintve befejező csatár, aki rendkívül gyors és nagy munkabírású. Ezek után nem meglepő, hogy Di Francesco ragaszkodott hozzá, és mindent megtett annak érdekében, hogy a fővárosba csábítsa. Egy olyan játékost, aki mindenért kőkeményen megdolgozott, amije van, nagyra fog értékelni az Olimpico közönsége. Defrel számára pedig hatalmas lehetőség, hogy Olaszország egyik legnagyobb klubjában bizonyíthat.Statisztika