JÁTÉKOSOK


Profil

8 Diego Perotti
Születési hely:Moreno
Születési idő:1988. július 26.
Életkor:31
Nemzetiség:Argentin
Magasság:179 cm
Poszt:támadó
Serie A első szereplés:2016. február 01.
AS Roma első szereplés:2016. február 03.
AS Roma utolsó szezon:2019/20

Talán a "sokoldalú támadó középpályás" a legjobb meghatározás Diego Perottira.

 

Valójában egy olyan játékosról van szó, aki képes a középpálya bármelyik részén elől játszani attól függetlenül, hogy az a bal, vagy a jobb oldal, esetleg a középső rész.

 

"Szeretek a bal oldalon kezdeni"- mondta Perotti, mikor bemutatták Trigoriában. Aztán végül mégis a középpálya közepe volt az, ahol a Sassuolo ellen debütált és ahol új impulzust adott a Roma támadó játékának, valamint adott kulcspasszt Stephan El Shaarawynak, aki 2:0-ra módosította az eredményt a végén.

 

Igaz Perotti a Románál a 8-as számú mezt választotta, azonban korábbi klubjainál, a Genoánál és a Sevillánál a 10-es mezt viselte.

 

Perotti 1988-ban született és édesapja, Hugo Perotti is futballista volt, aki fiát egy igen különleges barát és csapattárs, bizonyos Diego Armando Maradona tiszteletére Diegónak nevezte el.

 

A játékos 2016 januárjában csatlakozott a Romához, azonban előtte másfél évig volt a Gian Piero Gasperini vezette Genoa játékosa, ahol 43 mérkőzésen 5 gólt szerzett, de a legfontosabb, ami vele történt a liguriai együttesnél, hogy még a Spanyolországban összeszedett sérüléséből - ami folyamatosan hátráltatta a fejlődésben - sikeresen felépült és újra 100%-os állapotba került.

 

"Mindig hálás leszek a Genoának azért, hogy megadta a lehetőséget a pályafutásom újrakezdésére egy ilyen rangos bajnokságban, mint a Serie A, de nem tudtam visszautasítani egy olyan klubot, mint a Roma."- jegyezte meg Perotti az első sajtótájékoztatóján.

 

A jobblábas Perotti lenyűgöző képességgel képes olvasni a játékot, melynek következtében sokkal több gólpasszt ad, mint ahány gólt saját maga szerez.

 

2009-ben mutatkozott be az argentin válogatottban, amit azonban 2011-ig nem követett újabb mérkőzés a sok sérülése miatt.

 

A 2016-17-es bajnokságban az előző félévhez képest Perotti már nem számított meghatározó játékosnak Luciano Spalletti együttesében, azonban így is 8 gólig jutott, amiből 7-et tizenegyesből szerzett. A legemlékezetesebb és egyben egyetlen nem büntetőből szerzett gólját az utolsó fordulóban a Genoa ellen szerezte az utolsó percekben 2:2-es állásnál, ezzel bebiztosítva a Roma győzelmét és a második helyet.Statisztika