JÁTÉKOSOK


Profil

4 Bryan Cristante
Születési hely:San Vito al Tagliamento
Születési idő:1995. március 03.
Életkor:28
Nemzetiség:Olasz
Magasság:186 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2013. november 10.
AS Roma első szereplés:2018. augusztus 19.
AS Roma utolsó szezon:2023/24

Az olasz válogatott középpályás 1995. március 3.-án született, és édesapja révén kanadai útlevéllel is rendelkezik. Fiatal korában a Milan utánpótlásában pallérozódott, a felnőtt csapatban viszont csak öt alkalommal lépett pályára, igaz egy gólt így is szerzett. Meglepő módon a középpályás már rendelkezik Bajnokok Ligája tapasztalatokkal, miután a fekete-pirosak színeiben, mindössze 16 esztendősen pályára lépett a sorozatban, a Viktoria Plzen ellenében.

 

2014-ben a portugál kirakatcsapathoz, a Benficához igazolt, de nem jutott túl sok játéklehetőséghez, így visszatért Olaszországba, ahol kölcsönben először a Palermo, majd a Pescara együttesében szerepelt, 2017-ben viszont az Atalantánál lelt új otthonra. A bergámói együttes színeiben komoly tényezővé nőtte ki magát, 47-szer lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, és 12-szer vette be az ellenfelek hálóját.

 

Megszerzése után Monchi azt mondta róla, hogy a tavalyi esztendő legjobb olasz középpályását szerezte meg. A spanyol nem beszélt a levegőbe, ugyanis a számok magukért beszélnek. Teljesítménye okán 2017-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

 

Cristante nagy kosárlabda kedvelő, kedvence pedig Kobe Bryant volt.Statisztika