JÁTÉKOSOK


Profil

25 Bruno Peres
Születési hely:Sao Paulo
Születési idő:1990. március 01.
Életkor:29
Nemzetiség:Brazil
Magasság:178 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:2014. szeptember 21.
AS Roma első szereplés:2016. augusztus 20.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

A jobbhátvéd, remek testi adottságokkal, és kiváló jobb lábbal rendelkezik, amivel a Roma keretében tátongó korábbi űrt sikeresen betöltötte. Az 1990-ben született Peres, tipikus brazil szélső hátvéd, aki cikázik a szélen a két kapu között, nem csak védekezik, de a támadások építésében is jeleskedik, technikai tudása pedig kiemelkedően jó. Játékának kiváló lenyomata a torinói derbin lőtt szépségdíjas találata. Saját büntetőterületéről indulva, lefutotta a komplett Juventust, majd a tehetetlen Buffon mellett a kapuba vágta a labdát.

 

Fabio Caressa kommentátor által csak „őrült gól”-nak titulált találat, azért is marad emlékezetes, mert a védő első gólja volt a Serie A-ban. Igaz a gól kevésnek bizonyult a pontszerzéshez, de a torinói rivalizálásnak és a derbiknek egy kitörölhetetlenné vált jelenete marad. Ezután Peres karrierje csak tovább fejlődött, a brazil kiemelkedőt nyújtott a bikák mezében, sőt az egész liga legjobbjai közé kezdték sorolni. 2014-től 2016-ig 65-ször játszott a Toro-ban és 6 gólig meg sem állt.

 

Peres-t a Santostól csábították át Európába, mindössze 2 millió euróért cserébe, ami a Torino sportigazgatójának, Gianluca Petrachi-nak az érdeme volt. Peres ekkorra már a Rio de Janeiro-i állami bajnokság legjobbjai között volt. Romába érkezése után, ahol olyan elődök nyomdokaiba léphet, mint Cafú vagy Maicon.

 

Peres tempója megfelelő, hogy klasszikus védőként is eredményes legyen, csak úgy, mint szélső támadóként. Di Francesco sokat vár a szélső játékosoktól, ami Peres malmára hajthatja a vizet, hogy újra csúcsteljesítményt nyújtson.Statisztika