JÁTÉKOSOK


Profil

24 Alessandro Florenzi
Születési hely:Róma
Születési idő:1991. március 11.
Életkor:28
Nemzetiség:Olasz
Magasság:173 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2011. május 22.
AS Roma első szereplés:2011. május 22.
AS Roma utolsó szezon:2019/20

Alesandro Florenzi Daniele De Rossihoz és Francesco Tottihoz hasonlóan a Roma ifiakadémiájának nevelése. A 2010-11-es szezonban ő volt az Alberto De Rossi által dirigált Primavera csapatkapitánya, amelyik a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett.

 

Florenzi a Roma felnőtt csapatában 2011. május 22-én a Sampdoria elleni hazai bajnokin mutatkozott be és nem mást, mint a gyerekkori példaképét, Francesco Tottit váltotta a pályán. A bemutatkozásra a fiatal játékos a következőképpen emlékezett vissza:

 

"2011 májusa volt, az Olimpicóban játszottunk a Sampdoria ellen. Francesco nagyon megkönnyítette a helyzetemet azzal, hogy rám mosolygott, ezzel eléggé megnyugtatott. Nem voltam sokat pályán, mert már csak 3 perc volt hátra, de fantasztikus érzés volt így is. Az egyike a legszebb emlékeknek, amik megmaradnak az emlékezetemben, és nagyon örülök annak, hogy a szüleim ezt élőben láthatták a stadionban."

 

A szezon végén a Roma kölcsönadta őt a másodosztályú Crotone együttesének, ahol rögtön a bemutatkozó mérkőzését gólt szerzett. A Crotonében 35 meccsen lépett pályára és 11 gólt szerzett. A remek teljesítményének köszönhetően Florenzi lett az egyik legnagyobb tehetség az olasz futballban, így várható volt, hogy a Roma visszahívta a játékost. A döntésben komoly szerepe volt Zdenek Zemannak, aki előszeretettel alkalmazott fiatal játékosokat a csapatában.

 

A cseh mester pedig kezdőként számított rá csapatában és első Serie A-s gólját mindjárt a második meccsén, 2012. szeptember 2-án az Inter ellen megszerezte. 

 

Florenzi a 2013-as U-21-es Európa bajnokságon remek teljesítményt nyújtott a válogatottban, ami azt eredményezte, hogy nem sokkal később a felnőtt válogatotthoz is megkapta első meghívóját. 2013-ban Rudi Garcia érkezett a Romához, aki szintén kezdőként és elsősorban a jobb szélen támadóként számított Florenzire, aki számos remek találatot szerzett, mint például a Genoának lőtt ollózós gólja.

 

Luciano Spalletti érkezésével a tar mester is bízott a játékosban és előszeretettel használta a sokoldalú játékost. Florenzi játszott már szinte minden poszton a Romában, mert volt már szélső támadó, szélső középpályás, a legutóbbi időszakban pedig szélső védőt játszatott vele Spalletti, aki egy egész taktikát épített fel a fiatal játékosra.

 

2016. október 26-án a Sassuolo elleni bajnokin megsérült, majd a későbbi orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy térdszalagszakadást szenvedett, így meg kellett műteni. A játékos rehabilitációja már elég jól halad, amikor a Primavera egyik edzésén 2017 februárjában újra rásérült a műtött térdére, a szalagok újra elszakadtak, így újabb műtét és újabb több hónapos kényszerpihenő következett.Statisztika