Alberto De Rossi hosszabbított

Alberto De Rossi hosszabbított

A Roma meghosszabbította Alberto De Rossi, a Primavera csapat edzőjének szerződését.

De Rossi az elmúlt 24 évben végig a klub utánpótlásnevelésével foglalkozott, és ebből az utolsó 15 évben a Primavera - a legidősebb korcsoport - edzőjeként tevékenykedett.

A 60 éves szakember most újabb 2 évre hosszabbított a Romával.

"Ez a legnagyobb jutalom, óriási elismerés, amit kaphatok."- mondta De Rossi.

"Trigoria már olyan, mint a második otthonom, ahol olyan környezetben dolgozhatok, ami sok szempontból élvonalbeli, és ahol érezhetően bíznak a fiatalokban, valamint nagyon büszkék rájuk."

De Rossi irányításával a Primavera csapat háromszor volt bajnok, kétszer kupagyőztes, valamint két Szuperkupát is bezsebelt a fiatalokkal. Az elmúlt hónapban lépett túl a 600. mérkőzésén a Primavera kispadján.

"Alberto De Rossi szerződésének megújítása aláhúzza, és megerősíti a hatalmas bizalmat ebben a nagyszerű és fantasztikus szakemberben."- mondta Monchi.

"Biztosak vagyunk abban, hogy a közös munka folytatásával a Roma erősebb és erősebb lesz."

Daniele édesapja kezei közül kerültek ki olyan később a válogatottban is bemutatkozott játékosok, mint Alessandro Florenzi, Lorenzo Pellegrini, Alessio Romagnoli, Alessio Cerci és Andrea Bertolacci.

Ebben a szezonban pedig már az első csapatban is bemutatkozott Mirko Antonucci, miközben számos más fiatal játékos tagja hétről hétre Eusebio Di Francesco meccskeretének.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alberto De Rossi, Primavera