Wijnaldum: Mindig lenyűgöz az itteni atmoszféra

Wijnaldum: Mindig lenyűgöz az itteni atmoszféra

Megtörtént a holland játékos bemutatása a média számára.

Miután Wijnaldum a vasárnapi, Shakhtar Donyeck elleni barátságos mérkőzés alkalmával először lépett pályára a Roma színeiben, Tiago Pinto általános igazgatóval együtt válaszolt az újságírók kérdéseire Trigoriában.

"Úgy gondolom, hogy ellentétben azzal, amit más sajtótájékoztatókon mondtam, ez most egy hosszú tárgyalás volt." - kezdte Pinto.

"Nem szeretem a hosszú tárgyalásokat, de azt hiszem, mindvégig az volt a tét - mind a mi, mind Gini részéről -, hogy mennyire szerettük volna tető alá hozni ezt az üzletet. És ez volt a közös vonás az egész nyári üzletünkben; minden játékos megmutatta, mennyire akartak csatlakozni a klubunkhoz."

"Amikor egy olyan képességű játékos, mint ő, azokkal a dolgokkal, amiket elért, hajt és harcol azért, hogy ide jöjjön, az azt mutatja, hogy a projektünk egyre hitelesebbé válik."

"Meg kell mondanom, hogy most eléggé fáradt vagyok, de abszolút örülök, hogy idehoztuk Ginit. Most itt az ideje, hogy nyugodt maradjon, hogy jól eddzen, hogy a mester rendelkezésére álljon, és mindenekelőtt, hogy most válaszoljon a kérdésekre."

Hogy érzed magad? Nem játszottál annyit, amennyit szerettél volna az előző szezonban, és nem játszottál sokat a felkészülési szezonban sem - készen állsz arra, hogy vasárnap kezdj?

"Amit mondasz, az igaz. Ez nem az a fekészülési szezon, amihez hozzászoktam. De nem csináltam mást, mint a Paris Saint-Germain csapatával edzettem. Edzés után egyéni munkát is végeztem az ottani fizioterapeutákkal. De igen, mentálisan készen állok, de mindig meg kell néznünk, hogy a héten hogyan alakulnak a dolgok, és hogyan regenerálódom fizikailag. Szóval nehéz megmondani, hogy kezdhetek-e. Magam részéről úgy gondolom, hogy igen, de erről még beszélnünk kell a fizioterapeutákkal is, és végül a mester fog dönteni arról, hogy játszom-e vagy sem."

Üdv a Románál Gini. Csak azt szeretném kérdezni, hogy Jürgen Klopp korábban azt mondta, te vagy a tökéletes középső középpályás. Mit szólsz ehhez?

"Először is köszönöm a fogadtatást. Nos, mindig nehéz megmondani, hogy milyen a tökéletes középpályás. Azt hiszem, a Liverpoolban a stílusom jól illeszkedett a liverpooli játékstílushoz, szóval talán a Liverpool számára az voltam. De megértem, hogy más csapatoknál nehéz lesz, vagy nem leszek a tökéletes középpályás, mert más típusú futballt és más rendszert játszanak. Szóval szerintem mindenkinek más lesz a véleménye arról, hogy mi a tökéletes középpályás, de ha egy olyan menedzser, mint Jürgen Klopp ezt mondja rólad, akkor az természetesen nagyon hízelgő és jó dolog."

"De igen, az egyik csapat számára tökéletes középpályás nem feltétlenül lesz tökéletes középpályás egy másik csapat számára is. Remélem, és mindent megteszek azért, hogy a Roma számára tökéletes középpályás legyek."

Tiago Pinto azt mondta, hogy nagyon szerettél volna a Romához jönni. Miért? És úgy gondolod, hogy a Serie A elmarad más topligák szintjétől?

"Először is azért akartam jönni, mert a klub nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy leigazoljon engem. Emellett beszéltem Mo Salah-val és Kevin Strootmannal a Romáról, a klubról és a városról, és csak jó dolgokat hallottam. Még Achraf Hakimival is beszéltem, bár ő az Interben játszott, de azt mondta, hogy ez egy gyönyörű klub és egy gyönyörű hely, és boldog lennék itt. Szóval ez nagyon meggyőzött."

"Ismerem a Romát, kétszer játszottunk velük, amikor a Liverpoolban voltam, és az Olimpicóban elképesztő volt a hangulat - így tudtam, hogy egy olyan klubnál fogok játszani, ahol remek a hangulat és gyönyörűek a szurkolók. De lényegében ez volt az egyetlen dolog, amit tudtam, ezért tanácsot kértem Mo-tól és Strootmantól, és mindannyian jó történeteket meséltek. De azt hiszem, ami a leginkább meggyőzött, az az volt, hogy a klub - Pinto úr és az edző révén - mekkora erőfeszítéseket tett azért, hogy szerződtessen. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy a klub igazán akar és értékel, és ez segített abban, hogy meghozzam a döntésemet."

"A Serie A-ról nehéz megmondani, hogy a bajnokság egy lépéssel hátrébb van-e, mert még sosem játszottam itt. Meg kell majd néznem. Most már több bajnokságban is játszottam, és véleményem szerint eddig a Premier League a legversenyképesebb, amelyben játszottam. De ahhoz, hogy véleményt mondjak a Serie A-ról, először is játszanom kell benne. Akkor tudok majd véleményt mondani. Szóval, hogy megmondjam, hogy egy lépéssel lemarad-e a világ legjobb ligái mögött, azt most nehéz megmondani."

Mit gondolsz, mi lesz a legértékesebb tulajdonságod a csapat számára - és mit gondolsz, hogyan tud majd a csapat a legjobban segíteni neked?

"Nos, először is úgy gondolom, hogy egy olyan csapathoz csatlakozom, ahol jó játékosok vannak. Amikor azt kérdezted, hogy én vagyok-e a tökéletes középpályás, nos, ahogy mondtam, szerintem ez a csapattól függ. Úgy gondolom, hogy ahogy a Roma játszani akar, olyan középpályásokkal, akik támadni és védekezni is tudnak, ebben tudok segíteni a csapatnak, ez tökéletes ahhoz, ahogyan játszani akarunk. Úgy gondolom, hogy a kvalitásaim nagyon jól segítenek ebben, mert tudok támadni és tudok védekezni is. Amikor egészséges vagyok, a meccsek nagy részét végig tudom csinálni, így segíthetem a csapatot."

"Ahogyan mi itt a Románál játszani akarunk, úgy gondolom, hogy egy ilyen középpályás, ilyen minőséggel, nagyon jól illik a csapathoz. Úgy gondolom, hogy a csapat segít egy ilyen játékosnak megmutatni a kvalitásait, így ebben az esetben úgy gondolom, hogy nagyon jól passzolunk egymáshoz; az én játékstílusom és az, ahogy a Roma játszani akar."

Ez egy egyedülálló szezon lesz, hiszen a közepén szünetelni fog a világbajnokság miatt. Beszéltél már az edzővel arról, hogyan fogsz felkészülni a világbajnokság előtt?

"Véleményem szerint mindig jó, ha jól kezdjük a szezont, de azt hiszem, a legfontosabb dolog az, hogy fejlődjünk a szezon során. Ez persze nehéz, mert a szezon során mindig nehéz helyzetekkel kell szembenézned - meccseket nyersz, meccseket veszítesz, rosszul játszol, játékosok sérülnek meg, esetleg rendszert kell váltanod -, ezért mindig fontos, hogy jól kezdd a sorozatot, de a szezon során az állandóság sokkal fontosabb, és az, hogy miként fejlődsz csapatként."

"Ebben a szezonban nehezebb lesz a világbajnokság miatti szünet miatt, így szerintem ez még nehezebbé teszi a csapatok számára, hogy folytassák a jó szériájukat, vagy csapatként fejlődjenek. De nem gondolom, hogy ez lehetetlen. Ezért is fontos, hogy jól kezdjünk, és minél gyorsabban tanuljunk."

Milyen hatással volt rád az Olimpico fogadtatása? És hogy teltek az első napok a klubnál...

"Nagyon jó, a légkör elképesztő volt, igazán különleges. Tudtam, hogy az itteni hangulat nagyon jó, hiszen itt játszottam a Liverpoollal a Bajnokok Ligájában, de a fogadtatás elképesztő volt. Elég félénk ember vagyok, ha ilyen dolgokról van szó, de még mindig lenyűgöz, amit a szurkolók értem tettek - és a csapatért is. Olyan meleg fogadtatásban volt részem. Néha nem tudom felfogni, mert szégyenlős vagyok, de elképesztő, ha a szurkolók ilyesmit akarnak tenni érted - szóval a szurkolók fogadtatása és a stadionban uralkodó hangulat elképesztő volt."

"A játékostársak fogadtatása is fantasztikus volt, már az első nap, amikor megérkeztem rögtön vacsorázni mentem a csapattal, egy étteremben találkoztam velük, és már attól a pillanattól kezdve jó volt az érzés. Beszélgettek velem, és látszott rajtuk, hogy nagyon örülnek, hogy ott vagyok. Játékosként fontos, hogy úgy érezd, szívesen látnak, és már az első nap, az étteremben, mivel nem tudták, hogy ott leszek, kedvesek voltak, és azt mondták, hogy segítenek, ha bármire szükségem van."

"És ugyanez volt a helyzet az edzésen is. Két nappal utána volt egy edzésem a csapattal, mert előtte volt az orvosi vizsgálatom, és nagyon jól éreztem magam."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Wijnaldum