Szczesny: A derbi mindig különleges

Szczesny: A derbi mindig különleges

A lengyel kapus szerint a római derbi a Lazio ellen mindig különleges meccs.

Második római derbijét játssza majd hétvégén a Roma lengyel válogatott kapusa, aki az idei évet kölcsönben tölti a fővárosi csapatnál.

"Mindenki érezheti, hogy ez egy különleges meccs. A lehető legjobb állapotban érkezünk ehhez a meccshez és csak egy dolog jár a fejünkben: a győzelem."- kezdte Szczesny.

"A szurkolók számára ez többet jelent a megszerezhető három pontnál, de nekünk csak a három pont forog kockán és mindent meg kell tennünk, hogy a szurkolók együtt örüljenek velünk mind a három pontnak."

A lengyel kapust arról faggatták, hogy szerinte mi a különbség a Roma és az Arsenal között, valamint a jövője is szóba került.

"Amennyiben a technikai dolgokat vesszük figyelembe, akkor mindkettő hasonló, mindkét csapatnak remek játékosai vannak. Amennyiben a bajnokságról beszélünk, akkor már nehéz összahasonlítani a kettőt, mert az angol bajnokság sokkal jobban a fizikai felkészültségen alapul, míg az olasz a taktikán."

"Meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok jövőre, ez a szezon még okés volt és remélem, hogy jövőre mindkét csapat meg tudja majd nyerni a bajnokságát."

"Hogy maradok-e a Románál? Számomra mindig a foci az első és itt mindenki bízik bennem, a csapattársaim, az edző, a szurkolók, ráadásul az a legjobb, ha minden hétvégén játszani tudsz. Ezt persze nem csak magamnak köszönhetem, hanem mindenkinek, aki segített ezt elérni."

A pozitívumok ellenére a kapus elárulta, hogy Spalletti egyszer szemüveggel kívánta felruházni a hibázó kapust.

"Az Empoli elleni meccsen volt, Dzeko beállt és adhattam volna neki a labdát, erre kirúgtam másfelé. Spalletti pedig üvöltött nekem, hogy 'Dzeko! Dzeko!', de én meg nem vettem észre. Végül nyertünk, de igen rémisztő volt látni őt az öltözőben. Az edző nem fogadja el a hibákat sem a pályán, se azon kívül, sem pedig az öltözőben. Viszont ettől olyan különleges ember ő és ez segített hozzá bennünket ahhoz, hogy kilábaljunk a tehetetlenségből, ennek segítségével nyertünk sorozatban 8 meccset."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Szczesny