Mourinho: Elfogadhatatlan, hogy másképpen álljunk az Európa Ligához

Mourinho: Elfogadhatatlan, hogy másképpen álljunk az Európa Ligához

A Roma csütörtök este a Servette vendégeként lép pályára, ahol mindenképpen nyernie kell, hogy esélye legyen az első helyen végezni.

A Roma mestere ezen a meccsen tér vissza a kispadra, miután letöltötte az UEFA négymeccses eltiltását, amelyet a tavalyi Európa Liga-döntőn a játékvezető sértegetése miatt szabtak ki rá.

"Azt reméljük, hogy a Servette a hazai bajnokságra koncentrál, és B-csapatot állít ki holnap." - mondta Mourinho a sajtótájékoztatóján.

"Az első helyen akarunk végezni, és meg kell próbálnunk gólokat szerezni. Tudom, hogy a Servette jól kezd otthon, de a harmadik helyet már szinte biztos nekik, így reméljük, hogy a bajnokságra koncentrálnak."

Bár a Roma a továbbjutás küszöbén áll, most már fennáll a veszélye annak, hogy lemarad az első helyről, ami azt jelentené, hogy a rájátszásban egy olyan csapat ellen kell majd megküzdeniük, amelyik a Bajnokok Ligájából érkezik.

Jelenleg kilenc pontjuk van, ugyanannyi, mint a Slavia Prágának, ráadásul azonos gólaránnyal, így az egyetlen megosztó tényező az összesített gólkülönbség.

"Ha nyerünk, és a Slavia Prága is nyer, akkor minden az utolsó meccsen dől el, de a lényeg, hogy holnap nyerjünk."

"Az Internél, a Real Madridnál, a Chelsea-nél nem gondolhatod, hogy ez a sorozat másnál fontosabb. Ez egy elképzelhetetlen, elfogadhatatlan hozzáállás, amit nem szoktam meg, és nem is akarok itt látni."

"Ha elérünk a szezon végére, és választásra kényszerülünk, akkor megtesszük, különben megyünk tovább. Ez kemény, vasárnap a Sassuolo következik, és holnapig nem tudunk elutazni."

Chris Smalling továbbra sem léphet pályára, csakúgy, mint a régóta hiányzó Tammy Abraham és Marash Kumbulla.

"Volt néhány olyan tapasztalatom a rotáció során, amikor a reakció nem az volt, amire számítottam. A nehézségeink mindenekelőtt a védelemben vannak, mert Smalling és Kumbulla sérülésével nem sok lehetőségünk van."

Arra a kérdésre, hogy Paulo Dybala és Romelu Lukaku kezdhet-e a Servette ellen, azt mondta, hogy "lehetséges".

"Három nap alatt két idegenbeli mérkőzésünk van, és mindenkire szükségünk van, ezért változtatni fogok, és remélem, hogy azok, akik nem szoktak a kispadhoz, megtalálják a megfelelő hozzáállást, amikor bejönnek."

"Azt mondhatom, hogy Edoardo Bove-nak 90 percet kell játszania, és dupla maratont kell teljesítenie. Lelki erővel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy mindent beleadjunk. Egy döntetlen számomra semmit sem jelent."

A Roma már bebiztosíthatta volna az első helyet, ha nincs a Slavia Prága elleni idegenbeli 2-0-s vereség, és Mourinho továbbra is dühös emiatt a teljesítmény miatt.

"Elfogadhatatlan volt. Az eredménytől eltekintve, aznap a lelátón voltam, és nehéz volt látni a csapat hozzáállását és a koncentráció hiányát."

"Mindannyian tudjuk, hogy a derbinek más súlya van, mint más mérkőzéseknek, de a prágai teljesítmény egyszerűen borzalmas volt, és ma beszéltünk róla."

"Mindig nehéz idegenben, a stadion tele lesz, a pálya borzalmas. A Servette jó formában van, a Roma elleni vereség óta nem kapott ki, és közel van a Young Boyshoz a hazai bajnoki címért folytatott versenyfutásban."

"Ha ezt megnyerjük, akkor az utolsó mérkőzésn kiharcolhatjuk a továbbjutást".

Sardar Azmoun a pénzügyi fair play korlátozások miatt nem szerepel az Európa Liga-csapat listáján, de nagyban hozzájárult a Roma Udinese elleni góljához, egy jól kidolgozott csapatjátékkal.

"Továbbra is azt mondom, hogy nagyon szomorú vagyok, hogy Azmoun nem játszhat az Európa Ligában, hiszen így több játékidőt kapna, és segítené a fejlődését, hogy megtanulja, hogyan segítse a védelmet."

"Nagyon örültem az Udinese ellen a kispadról érkező opcióknak, mert amikor legalább majdnem teljes a csapat, akkor vannak lehetőségeim, amikkel dolgozhatok. A szezon kezdete óta sokat fejlődtünk abban, ahogyan a mozgásokat felépítjük, ahogyan a labdát birtokoljuk, és ahogyan a játék különböző pillanatait irányítjuk."

"Ez továbbra is egy olyan csapat, amelynek vannak korlátai, de fejlődik".

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Servette, Európa liga