Amit a Lyonról tudni kell

Amit a Lyonról tudni kell

A legjobb 16 között a francia Lyon lesz a Roma ellenfele az Európa Ligában.

A 13 órakor Nyonban megtartott sorsoláson a Roma a hétszeres francia bajnok Olympique Lyonnais csapatát kapta.

A Lyon jelenleg 4. a francia bajnokságban, miután 25 meccsen 43 pontot gyűjtött eddig, továbbá 16 pont választja el az első helyezett Monacótól a csapatot.

A francia együttes a Bajnokok Ligája H csoportjából érkezett az Európa Ligába, miután csoportjában a harmadik helyen végzett a Juventus és a Sevilla mögött. A Juventus 1:1-et játszott velük hazai pályán, míg idegenben, a Stade de Lyonban 1:0-ra nyertek.

A Lyon az első csapat, amelyik 7 gólt szerzett egy Európa Liga meccsen, amikor a holland AZ-t verték 7:1-re az elmúlt fordulóban.

 

A meccsek pontos időpontja még nincs meghatározva, de várhatóan a következő időpontokban kerül sor a párharcokra:

Első mérkőzés: 2017. március 9. - Stade de Lyon

Visszavágó: 2017. március 16. - Stadio Olimpico

És mit szólt a sorsoláshoz a Roma képviselője Nyonban?

"A Lyon egy nagy múltú, kiváló játékosokból álló együttes. Mindazonáltal mi a Roma vagyunk: A mi csapatunk versenyképes és ezért senkitől nem kell tartanunk."- nyilatkozta Antonio Tempestilli.

És mit szóltak a Lyon képviselői a Romához?

"A Roma az egyik legjobb csapat a sorozatban. Ilyen a sorsolás. Erre kell most készülnünk. Amennyiben a döntőig szeretnénk menetelni, akkor a nagy csapatok ellen is játszanunk kell."- mondta Bruno Genesio, a csapat edzője.

"Nehéz ellenfél a Roma, de mindenképpen remek mérkőzésekre számítok."- mondta Mouctar Diakhaby, a csapat védője.

Van közös múltja a két csapatnak?

Igen, a Roma legutóbb a 2006-07-es kiírásban találkozott a Lyonnal a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között.

Akkor az első meccset Olaszországban játszották és 0:0 lett a végeredmény. Majd a visszavágón Francesco Totti fejesének és Mancini remek szóló utáni góljának köszönhetően a Roma 2:0-ra nyert és továbbjutott.

Ismerhetünk valakit a Lyon játékosai közül?

Nos, ők a Romából nagyon senkit, habár Clement Greniert- aki éppen a Lyontól érkezett kölcsönbe januárban - minden bizonnyal, viszont ő nem játszhat az Európa Ligánban.

Viszont a Roma szurkolóinak roppant ismerős lesz Mapou Yanga-Mbiwa, aki a 2014-15-ös szezont a Romában töltötte.

Úgy általánosságban a Lyon tele van fiatal tehetséges támadóval, hiszen ott van a csapatban Memphis Depay, aki szintén januárban tért vissza a Manchester Unitedtől, ezért ő sem szerepelhet majd, viszont Alexandre Lacazette, Maxwel Cornet, Corentin Tolisso és Nabil Fekir mind nagyon tehetséges fiatal játékos.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Európa Liga, Lyon