Mancini: Mourinho egy ikon, nagyon jó Dybala és Lukaku ellen védekezni

Mancini: Mourinho egy ikon, nagyon jó Dybala és Lukaku ellen védekezni

Az olasz válogatott védő a TMW-n keresztül a Sport Mediasetnek adott nyilatkozatában számos dologról mesélt.

A 27 éves játékos egy kivételével minden mérkőzésen kezdett a Romában ebben a szezonban, és 18 mérkőzésen 1503 percet játszott. Ez idő alatt két gólt szerzett és folyamatosan élvezi José Mourinho bizalmát.

"José Mourinho egy futballikon, és ez egy újabb ok számára arra, hogy többet adjon az edzéseken és a meccseken is."

A játékos kitért a csapatkapitányi karszalag viselésének fontosságára is.

"Itt Rómában ez egy nagyon fontos dolog, amit azáltal, hogy itt vagyok, megtanultam megérteni. Megtiszteltetés olykor viselni, még akkor is, ha a mi csapatkapitányunk egy olyan szuper kapitány, mint Lorenzo Pellegrini."

A védő elárulta, melyik edző volt rá a legnagyobb hatással.

"Minden edzőm adott nekem valamit, ha egyet kellene megneveznem, akkor Gasperinitől nagyon sokat kaptam. Minden szempontból fejlődtem, hogy a Serie A-ban játszhassak. Ma az egyik legjobb edzővel dolgozhatok, és minden nap tanulok tőle valamit minden szempontból, taktikailag és pszichológiailag is."

Mancini arról is nyilatkozott, hogy melyik játékos volt a legnagyobb hatással a pályafutására.

"Ha egyet kellene megneveznem, akkor a barátomat, Leonardo Spinazzolát mondanám. Nyolc éve ismerjük egymást, együtt éltünk, vitatkozunk, lökdösődünk. Emlékszem az első hónapokra Perugiában, amikor nem sokat játszottam, ő pedig beszélt velem, és segített, hogy ne adjam fel."

Kitért Olaszország legnehezebb ellenfeleire az Euro 2024-es csoportban.

"Spanyolország a favorit, de mi vagyunk Olaszország, és mindenkinek a szemébe kell néznünk, és büszkén, félelem nélkül kell játszanunk."

Végül Mancinit arról kérdezték, milyen érzés Romelu Lukakuval és Paulo Dybalával együtt játszani.

"Először is, ők két kivételes srác, aztán nagyon erős játékosok. Jó ellenük védekezni, mert tanulhatsz hihetetlen sokat tanulhatsz tőlük az edzéseken."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mancini