Mancini: Én vagyok a legboldogabb ember a világon

Mancini: Én vagyok a legboldogabb ember a világon

Az olasz védő fejesgóljával nyert a Roma a Lazio elleni városi derbin, így érthető volt az öröme a lefújást követően.

Hogy érzed magad most?

"Hosszú idő után megnyertük a derbit, egy általam szerzett góllal, mit is mondhatnék. Hiányzott ez az érzés. Én vagyok a legboldogabb ember a világon."

Mit jelent számodra egy derbin gólt szerezni?

"Hosszú ideje nem nyertünk, és a szurkolók megérdemlik. Még akkor is, amikor kiestünk a kupából, ők mindig ott voltak mellettünk. A gól boldoggá tesz, de a bajnokság és a Roma-szurkolók számára is fontos volt ez a győzelem."

Az ünneplés közben eldobtad a rövidnadrágodat. Kinek adtad oda?

"Ezeknek a csodálatos szurkolóknak adtam. A mezt megtartottam, mert miután gólt lőttem a derbin, örökre meg fogom tartani."

A gól után meghajoltál a Curva Sud előtt, a meccs végén pedig egy zászlóval ünnepeltél.

"Boldog vagyok, hogy a szurkolóinkkal ünnepelhettem a meccs után, anélkül, hogy bárkivel szemben is tiszteletlen lettem volna. A meghajlás ezeknek a csodálatos szurkolóknak szólt. Kölcsönös szeretet van köztünk, és amikor gólt szerzek, a meghajlásom nekik szól, mert fantasztikusak."

Egyszer úgy tűnt, hogy problémád volt a meccs alatt. Le akartak cserélni?

"Igen, volt néhány apró problémám, aztán egy másik... Ezeken a meccseken csak akkor jövök le, ha eltört a lábam, különben nem tudom a kispadról nézni."

Most jön a Milan, de a Lazio elleni siker megfelelő motivációt adhat.

"Igen, ez biztosítja a megfelelő motivációt. Segít nekünk abban, hogy keményebben dolgozzunk. Éppen egy sor rossz kimenetelű derbin vagyunk túl. A szezon azonban nem ér véget ezzel a derbivel. Ez egy különleges meccs, viszont ez is három pontot ér. Most jön a Milan és az Udinese, egy nagyon sűrű hónap következik. Lábunkkal a földön ünnepelünk. Gondolunk erre a hónapra. Forza Roma!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Lazio, Serie A