De Sanctis: A játékosok is hibásak Garcia kirúgásában

De Sanctis: A játékosok is hibásak Garcia kirúgásában

A Roma veterán kapusa úgy véli, hogy Rudi Garcia kirúgásában a játékosok is hibásak voltak.

A francia trénert januárban menesztette a vezetőség azt követően, hogy a csapat újabb borzasztó hullámvölgybe került, azonban De Sanctis szerint ez nem csak az edző hibája volt.

"Az eredmények mindenkit nehéz helyzetbe hoztak, de legfőképpen a klubot, akiknek meg kellett hozniuk a döntést és kirúgni az edzőt. Az a tény, hogy már nem volt olyan vidám és könyörtelen a csapat, mint amikor megérkezett nagyban meghatározott dolgokat. Amikor megkezded a szezont egy edzővel és végül nem azzal fejezed be, az bizony a játékosok felelőssége is."- mondta De Sanctis a Voce Giallorossa-nak.

"Mindannyian arra voltunk hivatottak, hogy legyen egy jó szezonunk és van aki jobban, van aki kevésbé, de mindenki felelős. Remélem, hogy Garcia hamarosan talál egy neki megfelelő klubot és megkapja azt az elégedettséget, amit megérdemel."

"Totti? Ami őt illeti, biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb megoldást fogja választani."

"A hosszabbítás? Mivel jól érzem magam, ezért azt gondolom, képes vagyok még egy évet játszani, aztán meglátjuk, hogy ez az akarat kölcsönös-e a klub részéről. Amikor aláírsz egy szerződést nem azon gondolkodsz, hogy mennyi meccset kell játszanod, hanem inkább azon, hogy a klub rendelkezésére kell álljál végig."

"Amíg játékos vagy, addig arra kell koncentrálnod, hogy játékos legyél és amikor úgy döntesz, hogy igazgatói posztot töltesz be, akkor kell tanulni. Persze sokat számít a tapasztalat játékosként, de ez nem elég. Szívesen megnézném Tottit elnökként, vagy alelnökként. Én klubmenedzser szeretnék lenni."

"Sabatini? Nagyon mélyen tisztelem és csodálom őt. Számomra ő egy vérbeli profi, aki nagyon jól végzi a munkáját. Remélem, hogy olyan sokáig fog a Romának dolgozni, amennyire csak lehet."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Sanctis