JÁTÉKOSOK


Profil

42 Steven Nzonzi
Születési hely:Colombes
Születési idő:1988. december 15.
Életkor:30
Nemzetiség:Francia
Magasság:196 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2018. augusztus 27.
AS Roma első szereplés:2018. augusztus 27.
AS Roma utolsó szezon:2018/19

A teljes nevén Steven N Kemboanza Mike Christopher Nzonzi Párizs külvárosában született, focizni pedig a helyi Racing Parisnál kezdett el. A játékosra gyorsan felfigyeltek, és a város nagyobb klubjához a PSG-hez került, ahol remek középpályást faragtak belőle.

 

A hatalmas termetű játékos ezután Anglia felé vette az irányt, ahol a Blackburnnél próbálkozott. Sokaknak honfitársa, a legendás Patrick Vieira jut eszébe róla, ő azonban szerényen elutasítja ezt az összehasonlítást. Angliában sokat alakult a játéka, a középpálya igazi pusztító gépezete vált belőle. Feladata elsősorban harcolni, ütközni, labdákat szerezni, de technikai tudása mellett a támadások építését is tudja segíteni.

 

2014-15-ben a legjobb idényét futotta a Premier Leagueben, őt választották klubjában az év játékosának. A Stoke Cityvel a 9. helyre ért fel a bajnokságban, és betalált többek között a Manchester United, a Liverpool, a Spurs és a Southampton ellen is.

 

2015-ben klubot és országot is váltott, a Sevillánál folytatta karrierjét.

 

A válogatottban 2017-ben mutatkozott be, a 2018-as világbajnokságon pedig a győztes csapat tagja volt, a döntőben is aktív szerepet vállalva.Statisztika