JÁTÉKOSOK


Profil

14 Patrik Schick
Születési hely:Prága
Születési idő:1996. január 24.
Életkor:23
Nemzetiség:Cseh
Magasság:186 cm
Poszt:támadó
Serie A első szereplés:-1. november 30.
AS Roma első szereplés:2017. szeptember 16.
AS Roma utolsó szezon:2018/19

„Patrik az egyik legfényesebb jövő előtt álló játékos.”– Ezzel mondattal vezette fel a Roma új sportigazgatója, Monchi a támadó hivatalos bejelentését.

 

Nem véletlen, hogy a fővárosiakon kívül több más csapat is meg akarta szerezni a cseh futballista játékjogát.

 

Rajongók százai fogadták Schicket a Fiumicino reptéren, amikor megérkezett a városba aláírni a már előkészített szerződését. Több olasz és európai élklubot előzött meg a Roma a fiatal tehetségért folyó versenyben, ráadásul klubrekordot jelentő összeget is hajlandóak voltak kifizetni érte.

 

„Ez az ideális klub számomra. Alig várom, hogy végre a csapattal együtt edzhessek.”– mondta.

 

 

Schick tehetsége mindenki számára hamar feltűnt, hiszen első olaszországi szezonjában lenyűgözően teljesített. 32 bajnokin 11 találatot szerzett a Serie A-ban – mutatója szerint kevesebb, mint 100 percenként talált a kapuba. 2017 januárja is jól sikerült neki, pont a Roma ellen két perccel beállása után bevette a Szczesny kapuját. Később elérte a két számjegyű gólszámot a világ egyik legkeményebb bajnoki sorozatában.

 

Érkezésének leginkább Eusebio Di Francesco örülhet, hiszen remek felépítése mellett kiválóan bánik a labdával is, így bámulatos dolgokra képes. A támadósorban több pozícióban is hasznos tud lenni, ezzel a lehetőségek széles tárházát tudja alkalmazni játszatásával a mester. Középcsatárként is otthonosan érzi magát, de akár szélső támadóként is bevethető, ami rendkívül veszélyessé teszi az ellenfelek számára.

 

Tekintettel korábbi Serie A-s produkciójára nem csoda, hogy a szurkolók és Monchi is izgatottan várja a támadó játékát.Statisztika