JÁTÉKOSOK


Profil

21 Maxime Gonalons
Születési hely:Vénissieux
Születési idő:1989. március 10.
Életkor:29
Nemzetiség:Francia
Magasság:187 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2017. szeptember 20.
AS Roma első szereplés:2017. július 11.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

Gonalons egy olyan játékos, akit nem kell senkinek sem bemutatni. Tapaszt futballista, aki ízig vérig profi, akár a pályán, akár azon kívül.

 

A legjobb szó, amivel a középpályást jellemezni lehetne az a megbízható. Profi pályafutása során csupán egy klubot szolgált, az Olympique Lyonnais-t, mielőtt 2017 nyarán a bordó-sárgákat választotta.

 

A Lyonban nevelkedő játékos csapatkapitánnyá nőtte ki magát szeretett klubjában, 334-szer viselhette a francia csapat mezét, közel 10 éves ott töltött időszaka alatt. Ez idő alatt 50 nemzetközi kupameccset vívott, ebből 29-et a Bajnokok Ligájában, 13 gólt szerzett, és remek teljesítményt nyújtott, aminek francia válogatott meghívó lett a jutalma.

 

Gonalons játéka a következőképpen jellemezhető a legjobban: mélységi középpályás pozíciójában szeret leginkább játszani, minőségi elosztó és végrehajtó egyben. Kiváló a párharcokban, aki megakasztja az ellenfél támadásait, és egyben elindítja saját csapatáét. Harcos ellenfél, aki minden szituációba teljes hévvel csap bele.

 

Gonalons tehát kemény játékos, aki komoly konkurenciát jelent a Daniele De Rossi, Radja Nainggolan, Kevin Strootman triónak. Érkezésével tovább mélyült a keret és a variációs lehetőségek tárháza. A Roma csapatához komoly tapasztalat, nemzetközi rutin, minőségi játéktudás, és vezetői kompetenciák érkeztek személyében.

 

A Romában tétmeccsen egészen az 5. fordulóig várni kellett Gonalons bemutatkozására, akkor viszont kezdőként volt ott a Benevento elleni mérkőzésen.Statisztika