JÁTÉKOSOK


Profil

28 Lukasz Skorupski
Születési hely:Zabrze
Születési idő:1991. május 05.
Életkor:27
Nemzetiség:Lengyel
Magasság:187 cm
Poszt:kapus
Serie A első szereplés:2014. május 11.
AS Roma első szereplés:2014. január 09.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

Lengyelország az utóbbi években bővelkedik a tehetséges kapusokban, közülük az egyik Lukasz Skorupski, aki 2013-ban költözött az olasz fővárosba.

 

A 2013-2014-es szezonban több alkalommal is védhetett, viszont ekkor inkább tartalékként számítottak rá. A Romában egy Olasz Kupa mérkőzésen a Sampdoria ellen, míg a bajnokságban az utolsó előtti fordulóban a Juventus elleni 0:1 alkalmával mutatkozott be. Ezt követően egy évre kölcsönbe az Empolihoz került, ahol a tapasztalatszerzés mellett stabil kezdő volt, és kiválóan védett (számos büntetőt védett a szezon során). Nem volt könnyű dolga, hiszen gyengébb képességű csapatról lévén szó rendkívül sok múlott az ő jó teljesítményén.

 

Az Empoliban a liga egyik legjobb kapusává érett, ráadásul a csapat ellen megítélt büntetőket több alkalommal is képes volt hárítani, ami még extrábbá tette Skorupski ténykedését.

 

Formájára természetesen hazájában is felfigyeltek, 2016-tól kezdve folyamatosan a válogatott keretének tagja.

 

2017 nyarán visszatért a Romához, ahol tudják, hogy egy tapasztalt, remek képességekkel megáldott kapus érkezett vissza, aki a brazil Alissonnak méltó vetélytársa lehet. Skorupski érkezésével a nyomás is növekszik az első számú kapuson, hiszen a lengyel hálóőr szeretné beverekedni magát a Roma kezdőjébe.Statisztika