JÁTÉKOSOK


Profil

44 Kosztasz Manolasz
Születési hely:Naxos
Születési idő:1991. június 14.
Életkor:28
Nemzetiség:Görög
Magasság:189 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:2014. augusztus 30.
AS Roma első szereplés:2014. augusztus 30.
AS Roma utolsó szezon:2018/19

2014-ben Choutosz, Dellasz, Tachtszidisz, Toroszidisz és Eleftheropoulosz után Manolasz lett a 6. görög játékosa a Romának.

 

A kőkemény felépítésű középhátvédet Európa egyik legjobb bekkjének tartják. A 2014-es világbajnokságon a görög csapat egyik legkiemelkedőbben teljesítő játékosa volt. Fernando Santos akkori csapata a sziklaszilárd védekezésre épült, amelynek szíve Manolasz volt, az akkor még Romaban futballozó Toroszidisszel karöltve.

 

Az Olympiacosszal az európai kupaporond állandó résztvevőjének számított, két szezon alatt 13-szor játszhatott a Bajnokok Ligájában, ahol a 2013-14-es idényben kétszer is eredményes tudott lenni. Hazája bajnokságában is sikeres volt, két bajnoki címet szerzett a piros-fehérekkel, valamint két görög kupa is a trófeái közé került, egyet az Olympiacosz, egy pedig még az AEK Athen színeiben nyert meg.

 

Manolas az Olympiacos mezét cserélte a Romáéra 2014-ben, júliusban az olasz csapat ugyanis bejelentette, hogy 15 millió euróért szerződtette a védőt. "Számos top klubtól volt ajánlatom, köztük a Juvétól is. Viszont én úgy döntöttem, hogy ide jövök a Romához, mert ide akartam jönni. Nagyon sokan rengeteg jót meséltek és ez, valamint a saját döntésem vezetett ahhoz, hogy most itt vagyok."- nyilatkozta szerződtetésekor a játékos.Statisztika