JÁTÉKOSOK


Profil

6 Kevin Strootman
Születési hely:Rotterdam
Születési idő:1990. február 13.
Életkor:29
Nemzetiség:Holland
Magasság:186 cm
Poszt:középpályás
Serie A első szereplés:2013. szeptember 01.
AS Roma első szereplés:2013. szeptember 01.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

Kevin Strootman mindig vezető volt. Már 23 éves korában ő volt a PSV Eindhoven csapatkapitánya, de ő volt az U-21-es válogatott kapitánya, valamint a felnőtt válogatott csapatkapitánya is.

 

Nem csoda, hogy Kevin Strootman az egyik leghevesebb vérmérsékletű játékos Európában.

"Strootman követendő példa a pályán és a pályán kívül is."- jegyezte meg egyszer Louis Van Gaal, a Manchester United volt edzője, aki ezzel magyarázta azon döntését, hogy miért adta oda neki ilyen fiatalon a csapatkapitányi karszalagot, amikor a válogatott edzője volt.

 

A sokoldalú játékos jól érzi magát a középpálya bármelyik részén köszönhetően a remek technikájának és erőteljes testfelépítésének. Strootman a VV Rijsoord-ban kezdte a pályafutását gyerekként, majd onnan került a Sparta Rotterdam együtteséhez és itt vált profi labdarúgóvá. A felnőtt csapathoz 2008 januárjában csatlakozott. A 2009–2010-es idény jól kezdődött számára, de a bajnokság végén kiestek az első osztályból. A Spartaban 72 bajnokin lépett pályára és 8 gólt szerzett. 2011 januárjában igazolt a Utrecht együtteséhez, ahol nem volt sokáig, mert az év végén bekövetkezett az igazi áttörés, a holland óriás PSV Eidhoven szerződtette, ahol rögtön megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

 

Az AZ Alkmaar ellen mutatkozott be új csapatában az első fordulóban, amit a PSV 3:1-re elvesztett. Első gólját 2011. szeptember 24-én a Roda JC elleni 7–1-es győzelemmel zárult találkozón szerezte. A nemzetközi kupában a Legia Varsó ellen debütált szeptember 15-én az Európa Ligában. A 2011-12-es szezonban holland kupát és a Szuperkupát is megnyerte a PSV-vel.

 

2013-ban 17 millió euróért igazolta le a Roma, ahol egyből alapemberré vált Rudi Garcia csapatában. A francia tréner nevezte el mosógépnek, mert mint mondta: "mi oda adjuk neki a piszkos labdát, ő pedig megtisztítja azt".

 

2014. március 9-én a Napoli elleni 1:0-ra végződött meccsen elülső térdszalagszakadást szenvedett és így a szezon hátralevő részét, valamint a világbajnokságot is ki kellett hagynia. November 9-én, 8 hónap után tért vissza a pályára újra, a Torino elleni hazai 3:0-s meccsen lépett csereként pályára a 84. percben. 2015. január 26-án a Fiorentina elleni meccsen aztán le kellett cserélni, mert rásérült a műtött térdére. 3 nappal később az orvosok megerősítették, hogy újra műteni kell a lábát. A felkészülés közepette, augusztus 26-án aztán az orvosok közölték, hogy a sérülése további műtétet, immár a harmadikat igényli, így a középpályás szinte a teljes 2015-16-os szezont kénytelen volt kihagyni. Csak 2016. februárjában a Palermo elleni meccsen tért vissza újra, természetesen csereként. Május másodikán aztán 15 hónap elteltével újra kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a Roma Genoa elleni 3:2-re végződött mérkőzését.

 

A 2016-17-es szezonnyitón ő vezette ki a csapatot a pályára, mint csapatkapitány, majd 2014 után a Cagliari elleni 2:2-es meccsen megszerezte első gólját is. A szezonban 33 meccsen lépett pályára, ebből 31-szer volt kezdő és 4 góllal segítette csapatát az idényben.

 

2017. május 29-én, a bajnokság befejezését követően új, 5 éves szerződést kötött a Romával.Statisztika