JÁTÉKOSOK


Profil

15 Hector Moreno
Születési hely:Culiacán
Születési idő:1988. január 17.
Életkor:31
Nemzetiség:Mexikói
Magasság:183 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:2017. szeptember 16.
AS Roma első szereplés:2017. július 20.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

A mexikói válogatott alapembere, Héctor Moreno volt a Roma első igazolása a 2017-18-as szezont megelőző nyári átigazolási időszakban. A hírekben semmit sem lehetett előzetesen hallani az érkezéséről, Monchi húzása tehát a meglepetés erejével hatott. Tapasztalt középhátvéd kedvező áron, nem rossz választás.

 

Személyében az első mexikói játékost üdvözölhetjük, aki a farkasokat erősíti. 1988-ban született, mindössze 20 esztendősen került Európába, ahol a holland AZ Alkmaar együttesében játszott négy idényen keresztül. 80 lejátszott meccs, és egy 2010-ben elhódított bajnoki cím szerepelt a neve mellett.

 

Ezt követően Spanyolországban is kipróbálta magát, 4 éven keresztül az Espanyol színeiben 100 pályára lépésig jutott. A 2014-es világbajnokságon a közép-amerikaiak egyik legjobbja volt. 2015-ben visszatért korábbi állomáshelyére, Hollandiába, igaz nem az Alkmaar, hanem a PSV játékosa lett. A PSV-vel szintén szerzett egy bajnoki elsőséget, mielőtt igent mondott volna a Roma hívó szavára.

 

Komoly rutinnal bíró játékos, több mint 80-szoros válogatott, két világbajnokságot is megjárt. Nem utolsósorban U-17-es világbajnoknak mondhatja magát, 2015-ben pedig az Arany Kupa diadalban is aktív szerepet vállalt.

 

Alapvetően inkább a bal oldalon bevethető, harcos játéka mellett pedig nagyon pontos a passzjátékban. Az edző számára kiválóan használható, hiszen a nehéz helyzeteket jól kezeli, viszont az előre játékban is részt tud vállalni. Az új Monchi-korszak első igazolását az edző azonnal jóváhagyta. Moreno nagy szerephez juthat az előttünk álló, hosszú idény során.Statisztika