JÁTÉKOSOK


Profil

33 Emerson Palmieri dos Santos
Születési hely:Santos
Születési idő:1994. augusztus 03.
Életkor:24
Nemzetiség:Brazil
Magasság:176 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:2014. szeptember 24.
AS Roma első szereplés:2015. október 04.
AS Roma utolsó szezon:2017/18

Emerson Palmieri dos Santos, ismertebb nevén Emerson, egy rendkívül technikás balhátvéd, aki a Santos utánpótlás akadémiáján kezdte bontogatni szárnyait. Felnőtt bemutatkozására 2011-ben került sor a paulista bajnokság küzdelmeiben. Ugyanebben az esztendőben a brazil U-17-es válogatott tagjaként megnyerte a dél-amerikai U-17-es labdarúgó bajnokságot. Emerson nyolc találkozón kapott szerepet, és egy gólt is előkészített bal-bekk pozícióból. Válogatott színekben az U-17-es világbajnokságon is képviselte hazáját, ahol a brazil korosztályos válogatott a negyedik helyen végzett. Emerson mindössze 18 alkalommal lépett pályára a Santos első csapatában 2014 nyaráig, amikor is egy évre az olasz Palermo csapatába került kölcsönbe. Serie A-s bemutatkozására a negyedik fordulóban a Napoli elleni 3-3-al végződő összecsapáson került sor. A bajnokságban kilencszer lépett pályára még abban az idényben. Teljesítményére még így is felfigyelt a Roma, amely az átigazolási időszak utolsó napján megszerezte a hátvéd teljes játékjogát.

 

Mivel Lucas Digne mögött csak második számú választás volt a ball oldali védő posztján, így a bajnokságban októberig várnia kellett a bemutatkozásra. Ekkor éppen volt csapata, a Palermo ellen lépett először pályára a Romában a 4:2-re megnyert találkozón. Első gólját a Milan ellen 2016 májusában, az utolsó fordulóban megrendezett 3:1-re megnyert találkozón szerezte meg, ahol a 78. percben El Shaarawy cseréjeként lépett pályára, a gólt pedig rá 4 percre, a 82.-ben szerezte.

 

Digne távozásával a 2016-17-es évben alapemberré nőtte ki magát és 25 alkalommal lépett pályára, a Villarrealnak az Európa Ligában remekbe szabott gólt rúgott. Teljesítményére az olasz válogatottnál is felfigyeltek, és mivel felmenői révén olasz útlevelet igényelhetett, Ventura a válogatott összetartására is behívta a keretbe. Az utolsó fordulóban a Genoa elleni mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett.Statisztika