JÁTÉKOSOK


Profil

11 Aleksandar Kolarov
Születési hely:Belgrád
Születési idő:1985. november 10.
Életkor:35
Nemzetiség:Szerb
Magasság:187 cm
Poszt:védő
Serie A első szereplés:-1. november 30.
AS Roma első szereplés:2017. július 26.
AS Roma utolsó szezon:2019/20

Tapasztalat, technikai képzettség, harci szellem, vezéregyéniség... Ez csupán néhány tulajdonság azok közül, amelyeket Aleksandar Kolarov a Romához hozott.

 

Kolarov a szerb Cukarickiben kezdett el futballozni, majd 2 évvel később, 2006 februárjában az OFK Beograd szerződtette. A szezont itt fejezte be és megszerezte első gólját is a csapatban. 2007-ben igazolt Rómába a Lazio együtteséhez, ahol 21 évesen rögtön az első évében a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott. 3 római év után az angol Manchester City szerződtette.

 

Hét Manchester Citynél eltöltött év alatt – amely során két Premier League győzelemhez segítette a kékeket – a szerb válogatott bekk megtanult egyet, s mást a győzelemről, illetve arról, hogy miként lehet a legmagasabb szinten is eredményesnek lenni. Számos hazai, európai és nemzetközi tapasztalattal felvértezve Kolarov 2017 nyarán tért vissza az Örök városba, immáron igazi veteránként.

 

A játékos nem tétlenkedett sokat, rögtön első bajnoki fellépésén klasszis mozdulattal eldöntötte az Atalanta elleni mérkőzést, mellette pedig minőségi játékot nyújtott a farkasok bal oldalán. Sokak szemében még mindig tüske a szerb futballista Lazios múltja, viszont, ha továbbra is ilyen teljesítménnyel rukkol elő, akkor a szurkolók hamar megbocsájtanak neki. Érkezésével a Roma több területen is előnybe került a riválisokkal szemben.

 

Mi sem jellemezhetné jobban Kolarov hozzáállását, mint érkezése utáni első interjúja: „A célom mindig győzni, minden meccset megnyerni. Minden találkozón 100%-ok fogok nyújtani a siker érdekében, trófeákat szeretnék szerezni a klubbal.”

 Statisztika