Spalletti: A Curva Sud hatalmas segítség lehet, de a pályán dől majd el a továbbjutás

Spalletti: A Curva Sud hatalmas segítség lehet, de a pályán dől majd el a továbbjutás

A Roma mestere szerint hatalmas segítség lehet a Curva Sud, azonban a pályán dől majd el a továbbjutás a Lazio ellen.

A Lyon elleni visszavágón látott játék és hozzáállás segíthet holnap?

"Amennyiben megnézzük a számokat, akkor láthatjuk, hogy a Roma eléggé következetes csapat, hiszen látszik, hogy megvan a folyamatos nyerni akarás, a hit és a mentális felkészültség. Azt kell most megismételnünk, amit eddig is csináltunk, ez a helyes út."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

Mekkora segítség az, ha megtelik a Curva Sus?

"Hatalmas befolyással lehet a meccsre, de az is teljesen világos, hogy mi leszünk azok, akik a pályán kiharcolhatják a továbbjutást, hiszen a játékosok lépnek a pályára, nekik kell megmutatniuk, hogy képesek rá."

A tegnapi meccs után felcsillant a remény a Scudettóra? Adhat valami pluszt a holnapi meccsre ez a lehetőség?

"Elég gyakran emlékeztetnek arra, hogy hogyan áll a bajnokság. A tegnapi döntetlen után kiderült, hogy a Roma a Juve és a Napoli mellett az a csapat, amelyik a szezon második félidejében a legtöbb pontot szerezte, de az Inter is közel van. Azt kell mondanom, a holnapi meccs lesz a hab a tortán, amivel egy igen sikeres jövőt lehet megalapozni. Ezért lesz ez a mérkőzés kulcsfontosságú, mert felépítettünk eddig valamit, amit holnap meg kell próbálnunk továbbvinni még akkor is, ha az ellenfelünk eddig nagyon jó munkát végzett."

Paredes technikai adottsága plusz hozzáadott érték lehet a meccsen?

"Igen, a távoli lövések mindenképpen pluszt jelenthetnek, hiszen az első meccs eredménye után náluk az előny, emiatt biztosan zártan fognak védekezni és betömörülnek majd a kapujuk elé. Ezért lehet a távoli lövés extra fegyver és szerencsére a csapatomban vannak jópáran, akik jól lőnek távolról. Ott van például Nainggolan, vagy Strootman és persze Grenier. Ma még meg kell vizsgálnunk De Rossi állapotát, de szerencsére van választási lehetőségünk."

A holnapi meccs után fogunk tudni valamit Spalletti jövőjéről?

"A játékosaim tisztában vannak a meccs fontosságával és ez egy olyan márlőzés lesz, ami rengeteg dolgot meghatároz majd, az én célom pedig az volt, hogy a játékosokat e szerint motiváljam. Mivel itt a döntőbe jutás a cél, ezért most minden figyelem ide koncentrálódik. Volt némi esély arra, hogy az Empoli elleni meccsel kicsit elterelődik a figyelmünk, mert azt is meg kellett nyerni, és szerencsére sikerült is, így a fókusz most már a holnapi meccsen van."

A Lyon elleni visszavágó volt a maximum a teljesítményt illetően, vagy tud a Roma ennél is jobbat?

"Nagyon sok dolgot jól csinálunk: jó a csapat intenzitása, a kiegyensúlyozottsága, ez utóbbival holnap nagyon kell vigyáznunk, amikor elveszítjük majd a labdát. Kritikus lesz a labda elvesztését követő időszak, mert ilyenkor az ellenfelünk egyből kontrázni fog. Úgy készülünk, hogy mindig legyen emberünk a labda körül és akkor képesek leszünk elfojtani a kezdődő kontráikat. Nem lesz könnyű, hiszen a Lazio erős csapat és ezt meg is mutatták, ráadásul az első meccs eredménye nekik kedvez, ezért nyugodtan játszhatnak. Mi is erősek vagyunk és úgy állunk a meccshez, hogy a saját játékunkat akarjuk játszani anélkül, hogy beleessünk az első meccsen elkövetett csapdákba és buktatókba."

Hány százalék esélyt lát a fordításra?

"Jelen pillanatban nekik áll a zászló, jobbak voltak és ezért náluk az előny. Viszont én mindig a csapatom mellett vagyok és meggyőződésünk, hogy képesek vagyunk fordítani és továbbjutni."

Ugyanazt várja Inzaghitól, mint az első meccsen? Elégedett Rizzolival?

"Szerintem hasonló meccsre lehet számítani, mint az első mérkőzésen, amikor megszerezték a vezetést és folyamatosan ugyanazt csinálták. Viszont mi készen állunk arra, ha valami mást szeretnének csinálni és az sem gond, ha hosszabbításra kerülne sor. Ami a játékvezetőt illeti, bárkit jelölnek ki, nekem mindegy, mivel abszolút minőségi játékvezetőink vannak, akik képesek a fontos meccsek megfelelő levezénylésére."

Mit gondol arról, amit Sabatini mondott, hogy Önnel képes lehet a Roma nyerni valamit?

"Köszönöm szépen, de most a meccs a legfontosabb. Mindenki tudja, hogy mit gondol rólam Sabatini, ő éreztette velem, hogy fontos vagyok edzőként én pedig éreztettem azt, hogy ő mennyire fontos, mint sportigazgató. Barátok vagyunk, de most a holnapi meccsre koncentráljunk, hiszen számos dolog fontos lehet, nem csak egy személy."

Mi a helyzet Fazióval? A Lazio stílusa miatt lehet, hogy más fog játszani?

"Mindenképpen megvizsgáljuk majd, de a Roma nem függ egy játékostól, mert ott van például Dzeko és a rekordja, amiről ő is elmondta, hogy egyedül nem tudta volna elérni, kellettek hozzá a társak is. Megpróbáljuk megtalálni a legjobb megoldást."

Melyik játékostól vár többet?

"Én mindig mint csapatot, az egészet nézem, hogy megtaláljam azt az egyént, aki segítségére lehet a csapatnak és képes a meccshez hozzátenni valami pluszt."

Forrás: giallorossi.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Lazio