Mourinho: Csak a nagy klubok képesek két egymást követő európai kupasorozat döntőjébe bejutni

Mourinho: Csak a nagy klubok képesek két egymást követő európai kupasorozat döntőjébe bejutni

A Roma szerda esti, Sevilla elleni Európa Liga-döntője előtt José Mourinho kijelentette, általában csak a legjobb és legnagyobb klubok képesek arra, hogy két egymást követő európai kupasorozatban a dőntőig meneteljenek.

Mourinho, aki hétfő délután adott interjút a Sky Sport Italiának, egyik legfőbb célja, hogy a Romával maga mögé utasítsa az Európa Liga döntőjében a rekordbajnok Sevilla együttesét.

"Minden nap keményen dolgozunk azon, hogy a Roma történelmét építsük, általában csak a nagy múltú, nagy klubok képesek két egymást követő európai kupadöntőbe bejutni" - mondta Mourinho.

"Nem sokat gondolok arra, hogy mit nyertem a pályafutásom során. A múlt az múlt, és a történelmet nem lehet megváltoztatni. Mindig a jövőbe tekintek, talán ez a filozófiám titka."

"Hosszú ideje vagyok a futballban, ez a döntő egy új döntő. Ilyenkor már nem arra gondolok, hogy mit nyerhetnék, hanem arra, hogy milyen boldogságot okozhatok a Roma-szurkolóknak. Ez egy olyan város, amely a futballból, a futballért él. A Roma az összetartozás érzéséről szól, arról, hogy részesei vagyunk valaminek."

A Sky megkérdezte Mourinhót a hosszú távú edzői jövőjéről is, de a 60 éves szakember hajthatatlan, hogy még rengeteg éve van hátra, mielőtt befejezi csodálatos pályafutását.

"Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! "Egyáltalán nem állok készen arra, hogy lezárjam ezt a fejezetet. Sok éve vagyok a futballban, az emberek azt hiszik, idősebb vagyok, mint amilyen valójában vagyok. Talán látják a fehér, ősz hajamat, és azt hiszik, hogy öreg vagyok, de nem vagyok elég idős ahhoz, hogy arra gondoljak, hogy befejezem a pályafutásomat. Még sokáig látni fognak engem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mou, Sevilla, Európa liga