Visszatérnek az ultrák a stadionba

Visszatérnek az ultrák a stadionba

A Roma ultrái bejelentették, hogy az utolsó meccsre visszatérnek a stadionba, de csöndben lesznek.

A kanyarokba elhelyezett elválasztó akadály miatt tüntettek egész szezon alatt a Roma ultrái, akik most közleményben jelentették be, hogy a Chievo elleni bajnokira visszatérnek a stadionba.

"Visszatérünk haza! Minden este, még a legsötétebb is a hajnali fénnyel fejeződik be. A Curva-ról beszélünk, arról a különös helyről, ami több mint egy fizikai helyiség, ez a lélek helye. A Chievo elleni meccsre szervezett csoportok tömkelege fog visszatérni a lelátóra, de csak csendben leginkább azért, mert a sértő akadályok még mindig ott vannak."

"Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy mi visszatérünk az utolsó meccsre, ahogy a Juventus elleni meccs előtt eldöntöttük, hogy távol maradunk. Ez nem csak egy szimpla fejhajtás a tudjuk kiknek, hanem konkrét gesztus azoknak, akik kigondolták ezt az egészet és végig kitartottak mellette."

"Sosem volt arra szükség, hogy bebizonyítsuk, vannak még a Romának szurkolói. Hogy értékeljék őket, elég volt csak megfigyelni a Romanistákat az idegenbeli meccseken. Soha semmi balhé, csak szurkolás, melegség, színek és szenvedély. Nos, a Chievo elleni meccsen ez most újra jelen lesz és jelen lesznek azok, akiket egész szezon alatt kínoztak, akik soha egy millimétert nem engedtek a szenvedélyükből és a civil, demokratikus és törvényes tiltakozásból."

"Sőt, az már most biztos és mindegy, hogy lesz jövöre is akadály, vagy sem, hogy a következő szezonban a Fedayn es más szervezett csoportok vissza fog ak térni a Curva Sudba azzal, hogy éves bérletet váltanak ki."

"Nincs átigazolási piac, nincs Francesco Totti, nincs Pjanic, vagy Nainggolan, vagy Pallotta, aki igazolni tudná azt a szerelmi viszonyt, ami 1927 óta tart a Romával."

"Most a labda ott van az előljárók oldalán, lássuk ki a következetes, komoly, civil és demokratikus...haza megyünk!

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Curva Sud