Spalletti: Keményen megküzdöttünk a győzelemért

Spalletti: Keményen megküzdöttünk a győzelemért

Spalletti szerint a Roma keményen megküzdött a sikerért a Napoli ellen, viszont meg mindig nehéz lesz megszerezni a masodik helyet.

Radja Nainggolan késői góljával 1:0-ra legyőzte a Roma a Napolit, így bajnok lett a Juventus és teljesen nyílttá vált a második helyért folytatott harc.

"Voltak nehézségeink a meccsen, mert a Napoli játékosai nagyon jól cseleznek a labdával. A második félidőben túlságosan visszaálltunk, ezért sokat szenvedtünk, de ennek ellenere megvoltak a helyzeteink."-kezdte Spalletti a meccs után.

"Főleg a második játékrészben voltak gondjaink a sokat cselező játékosaikkal, túl sokszor kerültek számunkra veszélyes helyzetbe, de az utolsó passz rendszerint rossz volt."

"Szerintem a legnagyobb helyzetünk nekünk volt, Salah és El Shaarawy révén veszélyesek voltak a kontráink. Az igaz, hogy szenvedtünk, de még így is sikerült jól kijönnünk a meccsből. Ez jó jel a munkánkat illetően, mert azt jelenti, hogy jó úton haladunk."

A Roma ezzel a győzelemmel felzárkózott 2 pontra Sarri együttese mögé és szorossá vált a második, automatikus BL indulást érő helyért folytatott harc.

"Ha megnézik a sorsolást, akkor látható, hogy nehéz lesz megszerezni, mint ahogy már januárban, az érkezésemkor is nehéz volt. De látni lehet, hogy a játékosok valami nagyon fontos dolgot vittek véghez, mert olyan dolgokért harcoltak, amikre először gondolni sem mertem."

"Miként lehetne csökkenteni a különbséget a Juventusszal szemben? Meg kell venni a legjobb játékosokat. A csapat egyértelműen remek munkát végzett, most majd azt kell megnézni, hogy mi kell ahhoz, hogy jövőre fejlődjünk."

Totti megint a végén állt be csereként és továbbra is hasznos a csapat számára?

"Egyértelműen igen! Amikor pályára lép a szurkolók lelkesedése azonnal átragad a játékosokra. Ráadásul ma is volt két nagyon fontos labdája. Hogy szerencsés lenne? Mindenki az. Nem, az igazság az, hogy sok felvételt megnéztem és tanulmányoztam az ellenfelet és aszerint állítottam össze a csapatot. Ha Totti kezd és sokat kell futnia, akkor nem tudjuk úgy kihasználni a technikai tudását, mint amikor a meccs végén áll be."

Forrás: forzaitalianfootball.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Napoli