Spalletti: Csodára lesz szükség

Spalletti: Csodára lesz szükség

A szezon felénél még a harmadik hely is elérhetetlennek tűnt, most pedig két fordulóval a vége előtt a második hely is elérhető, igaz csoda kellene hozzá.

"Seydou Keitára nem számíthatok, mert a bal bokájával van gond, valamint ott van Kosztasz Manolasz is, aki kapott egy rúgást és még érez fájdalmat."- kezdte Spalletti a meccs előtti sajtótájékoztatót.

"Viszont visszatért Toroszidisz, Florenzi, Falque, Ucan és Gyömbér is."

"A Chievo nagyon jó játékosokból áll, akik elérték, hogy most már teljesen biztonságban vannak. Emlékszem, amikor még Malesani irányításával másodosztályúak voltak, az a csapat nagyon szimpatikus volt. Aztán Rolando Maran változtatott néhány dolgon, habár  4-4-2-es felállást megtartotta a gyémánt középpályával."

"Rómában is a saját játékukat akarják majd játszani, hiszen nekik nincs kitől félniük. A Chievót nagyon nehéz megverni."

A Roma már biztosan dobogós, azonban csak 2 pont választja el az automatikus BL indulást érő második helytől.

"Harmadik helyen állunk és őszintén, szinte elérhetetlennek tűnt még pár hónappal ezelőtt. Először is az elért sikert emeljük ki, mielőtt a második helyről beszélünk, amihez csoda kellene. Mindig a lehetetlen eléréséért dolgoztunk, folyamatosan emelve a tétet. Most pedig létrehoztunk magunknak egy lehetőséget, így a csapat csak erre az egy célra fog összpontosítani. Látom, hogy mindenki nagyon jól áll a feladathoz és szeretne hozzájárulni a sikerhez. Nagyon jó ezt edzőként látni."

"A lehetetlen dolgok néha valóra válnak, nézzék csak meg Claudio Ranierit és a Leicester Cityt."

Strootman végigjátszotta a teljes meccset a Genoa ellen, így ő egy újabb fegyver lehet Spalletti kezében.

"Kevin egy gép! Folyton ugyanúgy edz és ha egy lazább edzést tervezel neki, akkor ő ugyanúgy keményen fog edzeni."

"A kezdőbe visszatérésével megerősítette mindazt, amit előtte tett. Sokan azt gondolták, hogy szomorú volt amiatt, hogy kimaradt a februári BL keretből, de neki a szeme sem rebbent. Ilyenkor jössz rá, hogy milyen emberrel van dolgod. Most játszott egy meccset igen magas szinten, amit mindenki elvár, de látva azt, hogy milyen sok tehetséges középpályásunk van, nehéz megmondani, hogy a következő meccseken játszani fog-e."

Totti lehet, hogy utolsó hazai bajnokiján lép majd pályára azután, hogy még nem hosszabbítottak vele.

"Számomra Totti totálisan azt testesíti meg, amivé szerettem volna, hogy váljon. Az edzésen mindent megcsinál, amit kérek, nagyon elégedett vagyok vele."

A hírek szerint bizonyos szurkolói csoportok felhagyva a bojkottal kilátogatnak a meccsre és legalább 60.000 szurkolót várnak.

"Ez nagyon sokat jelent nekünk. Akárhányszor a pályára lépünk, mindig nosztalgiával gondoltunk a szurkolóinkra. Ez pont olyan, mint amikor egy nagyon jó barátod éveken át segít a munkádban és az életben, aztán egyszer csak már nem. Nagyon jó érzés újra látni őket. Amikor van egy jó csapatod és mögötted egy fantasztikus szurkolótábor, akkor minden sokkal könnyebb."

Totti és De Rossi hiányzásakor Florenzi viseli általában a csapatkapitányi karszalagot. A kérdés, hogy a játékos sokoldalúsága segítség, vagy akadály a játékos számára?

"Nem tudom, hogy mi a legjobb posztja. Ha a támadást nézzük, akkor El Shaarawy és Salah a vetélytársai. Bebizonyította, hogy tud ott játszani, míg szélsőként nem megfelelő védőnek, de az ellenfelet jól tudja zavarni."

"Florenzi érdeme, hogy több poszton is képes játszani. Csapatként sokkal erősebb a 11 játékos, mintha csak 11 egyéni focistáról beszélünk."

Dzeko az elmúlt 7 meccsen csak egyszer volt kezdő és ez azért van, mert nélküle jobban teljesít a csapat?

"Mi a célja ennek a kérdésnek? A cél mindig a gólszerzés és a csapat 17 meccsen 40 gólt szerzett, szóval miről beszélünk? Dzeko nem játszott túl sokat az irányításom alatt és ez az én hibám. Én vizsgálom azt, hogy miként lehet meccset nyerni és gólt szerezni. Vannak olyan tulajdonságai, ami másoknak nincs és ha ezt ki tudjuk használni, akkor az hatalmas plusz, de először is arra kell fókuszálni, hogy nyerjünk és hogy mi az, ami működik."

"Dzekoval a támadásban fizikai pluszt tudunk hozzáadni. A szezonban többször is kapott lehetőséget, de én az edzéseken látottak és a hozzáállás alapján válogatok. Nincs kedvencem a csapatban és azon dolgozom, hogy a Roma jó eredményeket érjen el. Ezt láthatják, ha visszatekintenek az első interjúmra, azóta is következetes vagyok."

Spallettit olyan kérdéssel is bosszantották, miszerint Sabatini a nyilatkozatában Pjanic és Nainggolan elvesztése miatt aggódott volna.

"Nekem úgy tűnt, hogy azt mondta mindketten maradnak, de erről a szezon végéig nem akarok beszélni. Sabatini az átigazolási szakértőnk, én nem akarok ebbe belemenni, nem értek hozzá. Nekem azon kell dolgoznom, hogy a csapat sikeres legyen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti