Spalletti: A Roma mindig a szívemben volt

Spalletti: A Roma mindig a szívemben volt

Visszatért a Romához Luciano Spalletti, aki elmondta, a Roma mindig a szívében volt.

"Sosem felejtettem el az itt töltött időt és a Roma mindig a szívemben volt."- kezdte Spalletti.

"Nagyon izgatott vagyok, mert tudom, hogy mit érdemel ez a város, ez a klub, ez a csapat. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak ezekkel a derék emberekkel."

"Hogy gondoltam-e valaha a visszatérésemre? Láttam már a futballban olyan dolgokat megtörténni, amikről sosem gondolta volna ember, hogy megtörténik. Én mindig bíztam benne, mert Róma egy fantasztikus hely."

"Ahogy mondtam, én sosem váltam el a Romától, mindössze elköltöztünk a családommal egy évre, de aztán a fiam visszajött tanulni. Ő is nagy Roma szurkoló és mindent tud a klubról."

"Én is elég sokat tudok. A csapat elég különböző, tudom, hogy remek szerkezetátalakítási munkák voltak, amikre már szükség volt. Ha visszatekintek az első időszakomra a Románál, akkor mindenre jó érzéssel gondolok vissza, mert elég heves időszak volt. Nagyon fontos része volt az életemnek mind szakmai, mind magánéleti szempontból."

"Sosem felejtem azokat a BL estéket, amikor tele volt a stadion, ráadásul az ének, amit a stadionban énekeltek, az szintén felejthetetlen. Az üzenet ugyanaz, amit az első itt tartózkodásom alatt adtam: nagyon korán mentem Trigoriába és nagyon későn távoztam, ezalatt pedig minden percet arra fordítottam, hogy a csapatnak és a klubnak segítsek."

A Romát bajnokesélyesként tartották számon a bajnokság előtt, azonban jelenleg komoly hátrányban van a listavezető Napolival szemben.

"Abban a helyzetben vagyunk, amiben vagyunk, először vissza kell szereznünk azok tiszteletét, akik néznek bennünket. Komolyan kell vennünk a munkát, professzionális hozzáállást várok és biztosra kell mennünk, hogy meglegyen a lehetőségünk a jövőt illetően. De ez persze nem csak rajtunk múlik."

"Amikor ennyi ponttal vagy lemaradva, ahogy mi most, olyankor a riválisokon is múlik a dolog. Viszont mi kötelességszerűen a maximumot adjuk majd mindig. Nehéz a futballban egy csettintéssel megváltoztatni a dolgokat, szerintem most elsősorban mentális problémák vannak."

"Remélem, hogy a helyes gomb megnyomásával és azzal, hogy egyenesen beszélünk a játékosokkal meg tudjuk találni a megfelelő kedvet és karaktert újra. Ez számít először minden formáció vagy bármilyen szám előtt."

"Láthatják, hogy vannak jó futballt bemutató csapatok a bajnokságban. Nekünk jó csapatunk van és nekünk is jó futballt kell játszanunk, ha azonos szinten szeretnénk lenni velük. Az európai porondon már előrelépést tett a csapat, ahol nagyon sok csapat úgy kezd, hogy hátul járatja a labdát, egységes marad, tud lesre játszani és beszorít a kapuhoz. Ez a csapat, ami itt van nekünk képes ezt játszani és ezt már Garcia alatt is megmutatták. Amit én szeretnék elérni az, hogy jó futballt játsszon ez a csapat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Luciano Spalletti