Sabatini: Nem sajnálom, hogy vártunk Spallettivel

Sabatini: Nem sajnálom, hogy vártunk Spallettivel

Walter Sabatini nem sajnálja, hogy vártak Spalletti szerződtetésével, mert szerinte a Juventust képtelenség lett volna befogni.

A Roma általános igazgatója a Mediaset Premiumnak adott nyilatkozatot a BL elődöntő előtt.

"Nem lehet azt mondani, hogy sajnálkoznánk a Real elleni két meccs miatt, mert egészen elfogadható szinten játszottunk, és keményen dolgoztunk. Még azt sem mondhatjuk, hogy nem volt szerencsénk, mert az rossz hozzáállás lenne."- kezdte Sabatini.

"Mi minden meccset méltóságteljes módon játszottunk. Volt egy időszak a második félidőben, amikormazt hittem, hogy meglehet a továbbjutás, mert volt két hatalmas gólszerzési lehetőségünk, amivel visszajöhettünk volna a meccsbe, de végül nem történt meg. Remélem, hogy jövőre is ott leszünk a BL-ben és pótolni tudjuk az elmaradt dolgokat."

Mióta januárban Spalletti átvette a csapat irányítását a Roma magához tért és jelenleg mindössze két ponttal van elmaradva a második helytől, ezért felmerül a kérdés, nem kellett-e volna hamarabb kirúgni Garciát?

"Mindenki tudja, hogy a futballban folyamatosan ott van a kétkedés azt illetően, hogy miként mennek a dolgok. Spalletti hihetetlen eredményeket produkált és a megszerzett átlagos pontszáma pont olyan, ami egy bajnoki cím megnyeréséhez szükséges. De ne feledjék, a Roma nem tudott volna bajnok lenni, mert a Juve 25 meccséből 24-et megnyert. Ez hihetetlen és megismételhetetlen szerintem."

"Versenyképesebbek lehettünk volna, de Spalletti akkor érkezett, amikor jönnie kellett. Elképesztőek az eredményei, de Garcia is 155 pontot gyűjtött 2 szezon alatt, ezért teljesen normális volt, hogy kitartottunk mellette."

"Spalletti remek edző és nagyon jó ember, aki tudja miként kell dolgozni a pályán és azon kívül. Döbbenetes, hogy mit volt képes ezzel a csapattal csinálni. Ha nincs egy jó vezetőd, akkor a jó játékosok mit sem érnek. Pedagógiai szempontból Spalletti a legjobb."

Sabatini bevallotta, hogy 2013-ban majdnem Allegri lett a Roma edzője akkor, amikor Zemant elküldték. Allegri mellett Bielsa, Garcia és Blanc volt még a listán.

"Igen, megerősítem ezt, csak nem tudta magát szabaddá tenni és felbontani a szerződését a Milannal."

Végül Allegri a Juventus mestere lett és újabb bajnoki címet ünnepelhet, közben pedig folyamatosan arról pletykálnak, hogy szeretné megszerezni a volt Roma védőt, Mehdi Benatiát.

"Nem hiszem, hogy a Juvénak az ém tanácsomra lenne szüksége. Mehdi félelmetes játékos, csak egy kicsit bőbeszédű. Nagyon jól tud beszélni és ez sokat segít neki a kommunikációban védekezéskor. Akkoriban a Roma nem akarta eladni őt, de ő elkezdte magát ajánlgatni azoknak a kluboknak, akik érdeklődtek iránta. Ezt követően kezdtem el úgy hívni, mint aki halvány utánzata annak, akit mi ismertünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini