Sabatini: Meg akarjuk tartani Pjanicot és Nainggolant

Sabatini: Meg akarjuk tartani Pjanicot és Nainggolant

Walter Sabatini elmondta, közel a megállapodás Totti szerződéshosszabbításával kapcsolatban, valamint megjegyezte, a Roma mindenképpen meg akarja tartani Pjanicot és Nainggolant.

"Ami Totti ügyét illeti, folyamatban vannak az egyeztetések, nincs semmi probléma, mindössze a jövőbeli igazgatói szerepkörét illetően van némi pontosítás. Hamarosan megszületik a megállapodás."- válaszolta Sabatini a Totti szerződését firtató kérdésre.

A másik mindennapos téma Pjanic és Nainggolan esetleges eligazolása, azonban a Roma azon van, hogy mindkettőt megtartsa.

"Ez persze azon is múlik, hogy mit akarnak a játékosok. Én azt tudom mondani, azon vagyunk, hogy megtartsuk őket és még versenyképesebb csapatot csináljunk, mint az elmúlt években. Szerintem ezt meg tudjuk csinálni."

Sokan úgy vélik, hogy Edin Dzeko csalódást okozott az első szezonjában a Romában.

"Edin nagyon erős játékos, viszont az idei szezonja nem volt valami szerencsés. Nem sikerült megtalálni a folytonosságot és közben az edző viszont remek taktikai felállást dolgozott ki, ahol árnyék csatárokkal játszik a csapat. Amikor a csapat elkezd meccsenként 2-3 gólokat termelni, akkor nem könnyű megtörni a kialakított szerkezetet csak azért, hogy Dzeko játéklehetőséget kapjon. Viszont Dzeko igazi profi, aki sosem fog nekünk problémát jelenteni."

Úgy tudni, hogy Sabatini távozik a Romától, azonban Spalletti szeretné, ha a sportigazgató maradna.

"Ez az, amit az edző szeretne, viszont én tudom, hogy mit fogok tenni és most például minden erőfeszítésemmel a Roma átigazolási szezonján dolgozom. Lehetőségünk van megvenni El Shaarawyt, amit örömmel teszünk meg, mert nagyon jól beilleszkedett és remek a kapcsolata az edzővel és a csapattársaival."

"Ami Pjanicot illeti, a szerződésében van egy kivásárlási záradék, amit aki aktivál, az megveheti. Ezzel nem tudunk semmit sem kezdeni és ez olasz csapatra is érvényes. Az biztos, hogy én nem ajánlottam a Juvénak Pjanicot."

Sabatini röviden beszélt más római, vagy volt római játékosról is, mint például Doumbia, Iturbe és Osvaldo.

"Iturbe 23 éves mindössze, de tele van problémákkal. Most vissza fog térni a Bournemouthtól a Romához és aztán meglátjuk."

"Osvaldo mint ember hatalmas csalódás volt, mert játékosként viszont félelmetes volt. Itt hagyott minket, de aztán nem tudott túllépni önmagán."

"Doumbiát nagyon sokan rosszul ítéltük meg, aztán amikor kölcsönadtuk a CSZKA-nak, hirtelen 5-6 gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. Aztán mindenáron a Newcastle-hez akart menni, pedig én tudtam, hogy ott nem lesz sikeres. Azért ment oda, mert nagyon érdekelte az angol foci."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini, Pjanic, Dzeko