Nuno Campos: Remek teljesítményt nyújtottak a srácok

Nuno Campos: Remek teljesítményt nyújtottak a srácok

A Fonsecát helyettesítő másodedző szerint a csapat szinte majdnem tökéletes teljesítményt nyújtott.

Két kisiklás után végre egy nagyarányú győzelem. Elégedett?

"Igen, valóban két nem jól sikerült mérkőzés után érkeztünk ide, de a mai meccs remekül sikerült, fantasztikusan játszottak a srácok. Jó teljesítményt nyújtott a csapat, az első félidei játékunk kivételes volt. Azt hiszem ezzel a Roma rekordot állított fel, mert 1931 óta nem szerzett az első félidőben ennyi gólt. Edin is beállította a maga rekordját, de szeretném kiemelni azt, hogy mindenki nagyon jól játszott."

Most az igazi csapatszellemet láthattuk? Ez fontos lehet akkor, amikor több fronton is helyt kell állnia a csapatnak.

"Nagyon sok meccset kell játszanunk, és igaz nincs sok időnk a közös edzésekre, de a csapatszellem vitathatatlan. Sok fiatal játékosunk van, akiknek fejlődniük kell, és így járuljanak hozzá a csapat még jobb játékához. Még nagyon sok van hátra, sehol nem tartunk, de ez az az út, amin mennünk kell tovább előre."

Sokszor nagyon célratörően játszottak, direkt így készítette fel a csapatot?

"Az ellenfél karakterisztikáját figyelembe véve készültünk így, hiszen a Bologna nagyon jól fog embert. Emiatt arra készültünk, hogy 1-2 érintéssel játszunk, és gyorsan bepasszoljuk a labdát az üres területekre a védekező vonal mögé."

Meglepte a csapat játéja Önöket is?

"Nem, egyáltalán nem, hiszen minden nap velük dolgozunk, ezért tudjuk, ismerjük a tudásukat, és ha mindenki a legjobbat nyújtja, akkor abból szinte biztos, hogy tökéletes játék kerekedik, mint ma is."

"A Sassuolo ellen is jól játszottunk, csak sajnos gólt nem sikerült szereznünk. Taktikailag nagyon jók voltunk, és megérdemeltük volna a győzelmet."

"Ma viszont brilliánsan játszottunk, különösen az első félidőben. Egyértelműen látszik a csapat fejlődése, mind a hozzáállást, mind a mérkőzés kontrollálását illetően. Pár fiatalnak még időre van szüksége, de a jövő egyértelműen fényesnek tűnik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nuno Campos, Bologna, Serie A