Mourinho reméli, hogy a szurkolók hozzásegítik a győzelemhez a csapatot

Mourinho reméli, hogy a szurkolók hozzásegítik a győzelemhez a csapatot

A Roma ma délután 18 órakor a Hellas Verona ellen folytatja a Serie A küzdelmeit.

Most tudtuk meg, hogy négy játékos nem léphet pályára a Verona elleni mérkőzésen Koronavírusos fertőzés miatt...

"Összesen kilenc játékosra nem számíthatok."

Kilenc játékos kiesett. Nicolo Zaniolo is köztük van? És milyen állapotban van?

"Nem, nincs. Úgy tűnik, ti többet tudtok, mint én! Pénteken 17 órakor még edzésünk volt, a meccs pedig 18 órakor lesz szombaton - tehát van időnk kivárni, és megnézni, hogy mi a helyzet. Majd reggel meglátjuk."

Manapság úgy tűnik, sokkal több fiatal nézi a különböző bajnokságok futballját...

"Lehet, hogy itt Rómában ez nem így van, mert szombaton ismét teltház lesz a stadionban."

Ez igaz. De ezen a héten nem érzett egy kis nosztalgiát a Bajnokok Ligája iránt, miután láthatta a hétközi nagyszerű meccseket?

"Több mint 150 Bajnokok Ligája-mérkőzésen ültem, nagyon kiváltságos vagyok, hogy ezt tehettem. Most nem tudok sírni, mert a Konferencia Ligában játszunk. Szóval nem, nem érzek nosztalgiát. Rengeteg nagyszerű Bajnokok Ligája-meccset láttam és voltam részese az évek során."

Köztudott, hogy nagyszerű kommunikátor - milyenek találja a munkát egy olyan tulajdonosi körrel, akiket nem hallgatnak meg? Nem gondolja, hogy egy nyilvános kommentár Friedkinék részéről segítene lecsendesíteni a csapatot körülvevő pletykákat és véleményeket?

"Nem tudom, hogy nagyszerű kommunikátor vagyok-e. Azt viszont tudom, hogy kellően intelligens vagyok ahhoz, hogy a klub tulajdonosai felé csakis teljes tiszteletet mutassak. Mikor mondhatja meg egy edző a tulajdonosoknak, hogy mit tegyenek? Ki vagyok én, hogy megmondjak valamit a tulajdonosoknak? A tulajdonosok a tulajdonosok - ők a főnökeim. Mit mondhatnék én egyáltalán?"

"Személyesen és szakmailag is csak a Friedkin családot tisztelem. Személyesen is van velük kapcsolat, és négyszemközt képesek vagyunk eszmét és véleményt cserélni a dolgokról. Nyilvánvaló, hogy az üzleti életben semmi vagyok hozzájuk képest. De a futball világában elég tapasztalatot szereztem, és ők elég alázatosak ahhoz, hogy meghallgassanak, így nagyon nyíltan tudunk beszélni a dolgokról."

"De a teljes intézményt tekintve ki vagyok én, hogy nyilvánosan véleményt nyilvánítsak arról, hogy mit kellene vagy nem kellene tenniük? Feltehetik nekem a kérdést, de milyen edző adna erre választ. Én nem."

Legutóbb a Verona ellen szenvedték el a szezon első vereségét. Úgy gondolja, hogy változott valami azóta a meccs óta - tettek lépéseket előre, különösen a mentalitásukat tekintve?

"Legalábbis az időjárás változott - akkor hideg és nedves volt, szakadt az eső, és nem hiszem, hogy holnap Rómában ilyen hideg vagy esős lesz a meccs alatt."

"De viccektől eltekintve, nem gondolkodom ilyen dolgokon. A Verona egy nagyon jó csapat, és ez egy kemény meccs lesz, ahogyan a legutóbbi is az volt. Nekik is nehéz volt, meg kellett küzdeniük a győzelemért."

"Igor Tudor egy jó fiatal edző, aki hisz a játékstílusukban, és a csapat nagyon jól reagál a hozzáállására. Szerintem okos döntés volt, hogy Tudorra bízták a munkát, mert már előtte is voltak a klubnak olyan edzői, akiknek hasonló elképzeléseik voltak a játékról. Jó csapatról van szó, tapasztalt csapatról, amely jelenleg szépen áll a tabellán. Kétségtelenül nehéz lesz."

"De ettől függetlenül remélem, hogy nekik is nehéz lesz. Mert igen, annak ellenére, hogy kilenc játékosunk hiányzik, és nem volt túl sok olyan eredményünk ebben a szezonban, ami igazán beindította volna a szurkolók fantáziáját, hihetetlen, hogy holnap is telt ház lesz a stadionban. A holnap pályára lépő játékosoknak pedig úgy kell majd játszaniuk, hogy ez a támogatás a fülükben cseng, és ez az elkötelezettség a fejükben van, nem is beszélve a szívükről."

"Kilenc hiányzó játékos sok; ilyen körülmények között bármelyik csapat bajban lenne, és mi sem vagyunk mások ebből a szempontból. Még a teljes cserepadot sem fogom tudni felállítani. Sajnálom, de a Primaverát is meg kell majd bomlasztanom, akik holnap az AC Milan ellen játszanak, hogy sokakat a kispadra ültethessek velünk."

"De ettől függetlenül készen állunk. Reméljük, hogy a szurkolók támogatása, amelyet ebben a szezonban mindig is élveztünk, végig segíteni fog minket a mérkőzésen, és lehetővé teszi, hogy pontokat szerezzünk."

Ön és a vezetőség fel tudná használni a szezon utolsó szakaszát arra, hogy felmérje, mely játékosok állnak készen a következő szezonban a kihívásra? És még egy kérdés - Jordan Veretout úgy tűnik, hogy az utóbbi időben kissé visszaesett. Ez miért van így?

"Az ember minden nap értékelést készít. Még az edzéseken is. Úgyhogy azt hiszem, jobb, ha a második kérdésére is válaszolok, mivel az első válaszom elég rövid volt."

"Nem sok olyan játékos van, aki egy teljes szezonon keresztül tartja ugyanazt a szintet, különösen magas szinten. Nagyon kevesen vannak."

"Ha őszinte akarok lenni, ha ki kellene választanom az egyik játékosunkat, akinek eddig a legegyenletesebb, legszínvonalasabb szezonja volt... azt mondanám, hogy Henrikh Mkhitaryan. Mert ő egy olyan játékos, aki segített megoldani a problémákat, ő egy olyan játékos, aki különböző posztokon tud játszani, ahogy a csapatnak szüksége van rá. És mindezt úgy tette, hogy közben magas szintű teljesítményt nyújtott."

"Jordan nagyon jól kezdte a szezont, aztán valamivel kevésbé jól teljesített. Most úgy érzem, hogy visszatér egy számunkra elég elfogadható szintre."

"De Mkhitaryan szinte minden meccsen játszott: nem volt sérült, nem volt eltiltva, nem fenyegette az eltiltás veszélye. Fizikailag nagyon erősnek és nagyon tartósnak bizonyult. Néha három meccset is játszott egy héten belül nálunk. Veretout szezonja eközben példa arra, hogy mi történik egy játékossal - nehéz végig a legmagasabb szinten maradni."

Mit tehet még Tammy Abraham azért, hogy a Roma javuljon, és mit tehet a Roma azért, hogy ő javuljon?

"Jó munkát végez, de ő is tud még jobban teljesíteni. A csapatnak szüksége van rá, hogy jobban teljesítsen, és neki is szüksége van arra, hogy a csapat javuljon érte. A dinamika mindig ilyen a futballban."

"Mindezek után egy külföldi játékosnak, aki más futballkörnyezetben nőtt fel, és egy teljesen más klubhoz csatlakozott, miközben elhagyta a hazáját, egyik sem könnyű. Szóval jól csinálja. De úgy gondolom, hogy még ennél is több van hátra belőle. Megvan benne a potenciál, hogy még jobb legyen. De ettől függetlenül most jól teljesít."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Hellas Verona, Ser