Mourinho portugálul nyilatkozott a mérkőzést követően

Mourinho portugálul nyilatkozott a mérkőzést követően

A Roma hátrányból fordítva győzte le a Sassuolo együttesét idegenben.

José Mourinho a mérkőzést követően újra odaszúrt a médiának, a Sassuolonak és Domenico Berardinak, miután a Roma edzője csak portugálul beszélt egy tolmácson keresztül.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztató során Mourinho azt állította, hogy "aggódik" Matteo Marcenaro játékvezető és a VAR miatt, és azt jósolta, hogy Gianluca Mancini korai sárga lapot fog kapni.

Ehelyett a bíráskodás döntőnek bizonyult a Roma javára, mivel a VAR visszahívta Marcenarót, hogy Daniel Bolocanak rögtön piros lapot adjon, majd megítélt egy büntetőt is a fővárosi csapat számára.

Még nagyobb volt a zűrzavar, amikor Mou megérkezett a mérkőzés utáni interjúra, és ragaszkodott ahhoz, hogy csak portugálul beszéljen, amit a klub által biztosított tolmács fordított le.

"Szeretnék köszönetet mondani a klubnak és Tiago Pinto igazgatónak, aki az elmúlt 24 órában megadta nekem a támogatást és ezáltal az érzelmi stabilitást, ami lehetővé teszi, hogy végezzem a munkámat" - kezdte Mourinho.

Ezzel éles utalást tett a saját kritikájára Marcenaro játékvezetővel szemben.

"Ők bizalmat mutattak irántam. Ez egy nagyon fontos, keményen kiharcolt és megérdemelt győzelem volt, mert még akkor is a Roma volt a legjobb csapat a pályán, amikor egy góllal hátrányban voltunk."

"Nagyon boldog vagyok a játékosokkal és a szurkolóinkkal. Szeretném ezt a fantasztikus segédedzőmnek, Salvatore Fotinak ajánlani, aki ma nem volt itt, de nagyon keményen dolgozott, hogy segítsen nekünk a győzelem elérésében."

Mourinho évek óta Olaszországban dolgozik, először az Internél, majd pedig ez már a harmadik szezonja a Románál, és az első naptól kezdve kiválóan beszél olaszul.

"Azért beszélek portugálul, mert az olaszom nem elég csiszolt ahhoz, hogy bizonyos fogalmakat kifejezzek. Amikor az érzelmi stabilitásról beszéltem, egy olyan tulajdonságra utaltam, amely az életben és a futballban is szükséges ahhoz, hogy a legmagasabb szinten teljesítsünk" - folytatta az edző.

Még egy kicsit odaszúrt a Sassuolonak is, ugyanis a Roma stábjának egyik tagját elküldték az oldalvonalról, amiért visszatartotta a labdát, és nem engedte, hogy gyorsan folytassák a játékot.

"Ami azt a helyzetet illeti, ami némi ingerültséget okozott a Sassuolo stábjában és a szurkolókban, amikor nem adtuk vissza gyorsan a labdát, odamentem a kollégámhoz, és egyszerűen azt mondtam, hogy a fair play fogadásához először adni kell, és a Sassuolo csapatában van olyan játékos, aki ezen a téren hiányos."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sassuolo, Serie A