Mourinho: Megérdemelten nyertünk

Mourinho: Megérdemelten nyertünk

A Roma küzdelmes mérkőzésen, de végült 2:0 arányban legyőzte tegnap este a Napoli együttesét.

Miért vagy ilyen boldog?

"Boldog karácsonyt mindenkinek. Sajnos a karácsony előtti utolsó meccs mindig befolyásolja, hogy milyen karácsonya van a játékosoknak és az edzőnek. Ezért vagyunk ilyen boldogok. Erről beszéltünk a meccs előtt: a mi karácsonyunkról és a szurkolók karácsonyáról.

"Sikerült nyernünk és közelebb kerülnünk ahhoz a pozícióhoz, amit szeretnénk elérni, annak ellenére, hogy a sok meccs után nehéz lábakkal, fáradtan léptünk pályára. Ezzel a három ponttal viszont nagyon boldogok vagyunk."

"Lehet, hogy nem értetek egyet, de öt-tíz perc után éreztem, hogy nyerni fogunk. Nagyon erősen kezdtünk, és jól teljesítettünk, amikor még azonos létszámban játszottunk. Az első félidőben két hihetetlen lehetőségünk volt, és mindig kézben tartottuk a dolgokat egy olyan csapat ellen, amely technikailag fölényben van velünk szemben. Kiváló teljesítmény volt."

"Amikor tíz emberre fogyatkoztak, előnybe kerültünk, és ezt ki is használtuk, a változtatásokkal és azzal, ahogyan játszottunk. A srácok megérdemelték a győzelmet."

Mondhatjuk, hogy Bryan Cristante és Leo Paredes mellett, akik nagyon különleges képességekkel rendelkeznek, a Roma harmadik középpályásának egy olyan futballistának kellene lennie, mint Edoardo Bove, aki agresszívan és intenzíven játszik?

"Ma az volt a stratégiánk, hogy magasan a pályán szerezzük meg a labdát. És ehhez szükségünk volt erre a kettőre és Bove-ra is, mert ő üldöz és zaklat, és a Lobotkával szembeni presszingről pillanatok alatt 5-3-2-re váltott. Hihetetlenül jó formában van. Nem a leggyorsabb, de hihetetlen állóképességgel rendelkezik. Úgy döntöttünk, hogy Belotti és Romelu kezdenek, hogy fizikálisabb csatát vívjunk a Napoli középhátvédjeivel, hogy közvetlenebbül játsszunk és mélyebbre hatolhassunk."

"Amikor megszereztük a vezetést, akkor jött be a kreativitásunk. Lorenzo kreatív, Stephan El Shaarawy kreatív és pörgős, Azmoun pedig sokkal technikásabb, mint Belotti."

"Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Egy hét kemény munka után, ahol az edző nagyon kemény volt velük, jobban felkészült védőkkel tudtunk kiállni. Ndicka több párharcot nyert meg, Llorente küszködött Zirkzee ellen legutóbb, de ma sok párharcot nyert egy világklasszis csatárral, Victor Osimhen-nel szemben, megverte őt a labdáért és jól szorongatta. Mancini egy hős, mert egész héten edzett. Nehéz ágyékproblémával, de játszott a csapatért. Ez egy kiváló győzelem."

Kaptál célt a szezon elején? Mondták neked, hogy "be akarunk jutni a Bajnokok Ligájába"?

"Inkább egyesével veszem a dolgokat, egy nagyon egyszerű okból, és ez nem azért van, hogy bárkit is hibáztassak; ez nem kritika, de van egy csapatnyi játékosunk, akiknek bonyolult sérüléses története van. Ha mindenki rendelkezésre állna minden meccsen, akkor nem lenne gondom azzal, ha azt mondanám, hogy mindenkivel harcolhatunk - nem a bajnoki címért, hanem a legjobb négy közé jutásért."

"Sajnos vannak ilyen nehézségeink, és ráadásul a pénzügyi fair play korlátozások is, amit nem könnyű kezelni. Ezért nem szeretnék konkrét célokat kitűzni. De egységesek vagyunk. Van egy csapatnyi zúzós srácunk, akik mindig megpróbálják a gyengeségeket erősséggé változtatni és segíteni egymást. Ma Mancini volt a példa arra, hogy mit kell tennünk, ha minél több lehetőségünk van."

"Majd meglátjuk. Nem tudjuk azt csinálni, amit a januári átigazolási időszakban akartunk. Az, hogy mit akarunk tenni, egy dolog, és az, hogy mit tudunk tenni, egy másik. De tovább fogunk lépni. Ma legyőztük a Napolit, legközelebb pedig a Juventus következik."

El tudjátok érni a célt? Vannak más csapatok, mint a Bologna és a Fiorentina, akik szárnyalnak.

"Ők két okból repülnek: nagyszerű edzőik és fantasztikus csapataik vannak, ahol minden posztra két játékos van."

A Roma gyengébb?

"Chris Smalling nélkül, Renato Sanches nélkül, Paulo Dybala nélkül nincs kiváló csapatunk. Ezzel a hárommal viszont igen. Van egy jó edzőnk is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Napoli, Ser