Mourinho: Ma a kispadunk is nagyon erős volt

Mourinho: Ma a kispadunk is nagyon erős volt

Jose Mourinho úgy véli, csapata szépen reagált az Udinese egyenlítését követően, ami a cseréknek is köszönhető.

Annak fényében, ahogy az első félidő alakult, számítottál arra, hogy a második játékrész könnyű lesz?

"Csak magunkat hibáztathatjuk. Ott volt a meccs a kezünkben, mégsem éltünk a lehetőséggel. Visszaengedtük az ellenfelet a meccsbe, amikor már úgy tűnt, hogy nem lesz lehetőségük erre. Szerencsére - de ez a mi érdemünk - nagyon jól reagáltunk."

"Ha a kispadunkat nézzük, ma voltak olyan játékosaink, akik képesek voltak megváltoztatni a mérkőzés menetét. Azt hiszem, jó döntéseket hoztam ebben a tekintetben."

"A srácok jól reagáltak a pályán. Úgy tűnik, hogy akkor érezzük magunkat igazán elemünkben, ha a kanyar felé támadunk. Mintha rekordot akarnánk felállítani a meccsek utolsó szakaszában szerzett gólok és pontok tekintetében. Lesznek azonban olyan esetek, amikor ez nem sikerül, és pontokat veszítünk."

Mesélnél nekünk az ünneplésről? Megöleltél egy labdás fiút, igazi Mourinho stílusú ünneplés.

"Megvadultam a harmadik gólunk után, amivel eldöntöttük a meccset. A cserék miatt szervezetlenné váltunk úgy általában a védekezésben. Annak ellenére, hogy későn szereztünk gólt, még tíz perc volt hátra, és a védekezésünk szilárdsága aggasztott. Úgy éreztem, hogy vagy lezárjuk a meccset, vagy ki kell tartanunk. Sikerült gólt szereznünk, és fellélegeztem.

"Szerencsére egy labdás fiú volt az, nem pedig egy rendőr, mert ő állt hozzám a legközelebb [nevet]."

A Roma uralta az első félidőt egy igen jól szervezett Udinese ellen.

"Az egyik dolog, amin dolgoztunk, az a labdaszerzés. Nehéz megbirkózni az Udinese átlövéseivel - több energiájuk van, mint nekünk, és nagyobb intenzitással és tempóval játszanak. Gyorsabban lecsapnak az elvesztett labdákra. A megoldás tehát az, hogy ne veszítsük el annyit a labdát, és nagyobb kontrollt alakítsunk ki a játékban. Ebben a tekintetben jól teljesítettünk.

"Ami nem tetszett az első félidei teljesítményünkben, az az volt, hogy a gólszerzés után egyértelmű volt, hogy az Udinese törékeny, és ekkor kellett volna eldöntenünk a meccset."

Ismét a Lukaku-Dybala-Azmoun-trió segített a győzelemben. Lehet, hogy mindhármójuk játszatása a kezdőben egy opció, vagy az kiegyensúlyozatlanná tenné a csapatot?

"Bizonyos fokú kiegyensúlyozatlansághoz vezetne, tekintve, hogy Dybala és Azmoun nem túlságosan fegyelmezettek és szervezettek védekezésben. Ha egyikük játszik, a csapat egyensúlya nem sérül, de ha ketten vannak a pályán, fennáll a veszélye, hogy elveszítjük az irányítást.

"Szeretem, ahogy Azmoun játszik, de még mindig kevés ahhoz, hogy a védekezésben és a védekező átmenetekben Mourinho-féle játékos legyen. A képességei azonban elképesztőek. Ma akár Aouart vagy Belottit is bevethettem volna. Ma erős volt a kispadunk."

A Roma három pontra van a negyedik helytől, és karnyújtásnyira az Európa Liga legjobb 16 közé jutástól. Kezdenek megváltozni a csapat kilátásai?

"Nem, mert még mindig nem vagyok meggyőződve a csapatunk magjáról, tekintve, hogy még mindig egy olyan csapat vagyunk, amely hullámvölgyektől szenved. Néha kellemetlen meglepetés ér. Nem akarok elébe menni a dolgoknak. Csak annyit mondok, hogy ha Renato visszatér, és ha Smalling januárban beindul, akkor mindent beleadunk. Meglátjuk, hogy ez hová vezet."

Most két idegenbeli meccsetek jön az Európa Ligában és a Serie A-ban. Hogyan tudod elérni, hogy a csapatod ilyen forgatókönyvek szerint, mint egy rablóbanda, boldoguljon?

"Általában az a helyzet, hogy banditának születsz: nem válsz azzá. Én futballbanditának születtem. Ezt próbálom átadni a játékosoknak - meglátjuk, hogy ez működik-e."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Udinese, Ser