Mourinho: Folytatni akarom

Mourinho: Folytatni akarom

A Roma sima, 2:0-ás vereséget szenvedett a Bologna otthonában, ezzel a csapat visszacsúszott a középmezőnybe.

A mérkőzés legvitatottabb pillanata az volt, amikor Mourinho félidőben becserélte Renato Sanches-t, majd 18 perccel később azonnal le is cserélte.

"Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni Renatótól, mert amit úgy éreztem, hogy tennem kellett, az nagyon durva volt, de ez egy edzőnek még durvább. Azt hiszem, karrierem során 3-4 alkalommal tettem ilyet, és bocsánatot kérek" - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Paulo nélkül nincs minőség ebben a csapatban. Romelu nélkül nincs fizikalitás ebben a csapatban. Nélkülük tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz.

"Láttam, hogy a játékosok nyilvánvalóan jobban akartak teljesíteni, de ha taktikai problémáink nem is voltak - amikor az első gólt szerezték, nagyon kiegyensúlyozott volt a meccs -, fizikai szinten óriási nehézségeink voltak. A Bolognának intenzív, motorral és lábakkal rendelkező játékosai vannak, míg nekünk nincsenek meg ezek a tulajdonságaink.

"Például Kristiansennek technikailag vannak korlátai, de van fizikuma. Ezután a játék bonyolultabbá vált.

"Megvoltak a lehetőségeink, hogy 1-0-nál egyenlítsünk, vagy akár gólokat szerezzünk, de a lehetőségeinket nem váltottuk gólra, és így nehézzé vált a meccs."

"Gianluca Mancini tényleg nagyon küzd. Lumbágóval játszik, de azért játszik, mert segíteni akar, és a csapatnak szüksége van rá. Más játékosoknak is megvannak a korlátaik technikai vagy fizikai értelemben. Ha összehasonlítjuk őket olyan játékosok motorjával, mint Moro, Ferguson és Ndoye, akkor a mieinknek nehéz."

"Természetesen a csapat fizikailag is küzd."

Mourinho ezután elárulta a Friedkin családdal folytatott szerződési tárgyalásait, mivel szerződése az évad végén lejár.

"Elmondok nektek valamit, amit még nem mondtam el, mert nem akartam elmondani. Szeretném folytatni a Románál. Itt akarom folytatni. Ha a Románál folytatom, akkor nagyon át kell gondolnunk, hogy mit tehetünk az FFP korlátozásokkal.

"Talán jobb fiatal játékosokkal dolgozni és a jövőre nézve fejleszteni, mint néhány olyan játékossal, akinek már nincs mit fejlődnie. Szeretném folytatni, és talán másképp kellene gondolkodnunk.

"Ismerem ennek a csapatnak a méreteit, ha mindenki rendelkezésre áll, van elég minőségünk ahhoz, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Az elmúlt szezonban azért nem lettünk negyedikek, mert eljutottunk egy európai döntőbe, és túlságosan elfáradtunk. Alapvető játékosok nélkül nyilvánvalóan nehéz".

Vajon a klub is így látja ezt?

"Nem beszéltünk erről. Te vagy az első, akinek ezt elmondtam. Amikor a szurkolók azt látják, hogy a csapatuk úgy játszik, ahogyan ma játszottunk, nincs mit szeretni. Hány kilométert utaztak, hogy lássák ezt a csapatot, hogy 92 percen keresztül szurkoljanak nekünk?

"Ők különlegesek, és nehéz lenne megválni ezektől a szurkolóktól. Ha elszakadnék tőlük, az soha nem az én döntésem lenne. Soha."

Thiago Motta rendkívüli dolgokat tett a Bolognával, amely jelenleg egyedül áll a negyedik helyen.

"Ő mindig is a gyerekem lesz. Mindig. Természetesen megérdemli a gratulációt."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bologna, Ser