Mourinho: Berarditól és a játékvezetéstől tartok

Mourinho: Berarditól és a játékvezetéstől tartok

Vasárnap 18 órakor a Sassuolo vendégeként lép pályára a Roma, és a portugál tréner a hazai csapat csatárától, és a játékvezetéstől tart leginkább.

Mourinho a csütörtöki meccs után sok játékosára dühös volt, és arra panaszkodott, hogy rossz a mentalitásuk, és nem tesznek eleget azért, hogy lehetőséget kapjanak.

"A sportban csak akkor egyénieskedhetsz, ha egyéni sportot űzöl, nem pedig akkor, ha osztozol a felelősségen. Ezért szeretem az olyan sportokat, mint a tenisz, mert bátorság és karakter kell ahhoz, hogy a végsőkig ott legyél, és amikor veszítesz, nem nézhetsz körül, hogy másokat hibáztass" - mondta Mourinho a mai sajtótájékoztatón.

"Egy olyan kollektív sportág edzőjeként, mint a labdarúgás, körülnézek és elemzem az egyéni sportágakat az ilyen mentalitás miatt. Viszont csak az idejét vesztegeti, ha meg akarja kérdezni, hogy melyik játékosokra utaltam. Erről az öltözőben beszéltem négyszemközt."

"Minél pozitívabb a kapcsolat, annál könnyebb kimondani egymásnak a csúnya igazságokat. Kimondtam, amit gondoltam és gondolok. Nagyon jó a kapcsolatom a csapattal, és ez segít nekünk abban, hogy egy olyan meccsre menjünk a Sassuolo ellen, amitől nem félek, de biztosan nem hagy nyugodni."

A Special One a Servette elleni döntetlen után arra panaszkodott, hogy néhány játékosa "felszínes" hozzáállást tanúsított, és a minimumot tették bele, és az Európa Ligát valamiért másodlagosnak tekintik.

"Nem fogok szemet hunyni, ma azt mondtam a játékosaimnak, hogy ha többet akarunk, akkor ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Több adrenalint akarok, mintha pontokra lenne szükségünk a biztonsághoz. Sok edző arra készteti a csapatát, hogy felelősség nélkül jól játsszon, de én azt mondtam a srácoknak, hogy fokozzák a teljesítményüket, és ne legyenek ilyen felszínesek."

"A Real Madridnál 100 ponttal nyertem egy szezonban és 93 ponttal vesztettem. Ha egy nap döntetlent értünk el, az óriási probléma volt, így mindig nyerni kellett, és ez nem volt könnyű. Nincs meg bennünk a potenciál, hogy a Juventusszal és az Interrel harcoljunk a Scudettóért, a potenciálunk a negyedik vagy ötödik hely."

Chris Smalling hosszas és folyamatos hiánya miatt a Románál hiányos a védelem, Renato Sanches pedig még mindig közel sem teljesen egészséges.

"Nem szeretném, ha negatívan értelmeznének, mert ismerem a helyzetet, és úgy érzem, hogy alábecsülnek minket edzőként, technikai stábként, csapatként azért, amit csinálunk, olyan csapatokkal küzdünk, akiknek egészen más a potenciáljuk. Sérülések nélkül a csapatom képes kiharcolni, de Smalling nélkül hónapokig... Amikor Evan Ndicka érkezett, Tiago Pinto azt mondta nekem, hogy tökéletes, hogy a kispadon legyen, és velem együtt fejlődjön, de azonnal kezdőnek kell lennie. Bryan Cristantét a védelembe kellett dobnom, hogy betöltsem a hiányosságokat."

Mourinhót arról kérdezték, hogy mi aggasztja leginkább a Mapei Stadionban, és miután hangsúlyozta, hogy játékosai nem hibáztathatnak másokat a hiányosságaikért, rögtön a játékvezetőre mutatott.

"A Sassuolo jó csapat, jó edzőjük van, és csak egy meccset kell játszaniuk hetente. Hogy őszinte legyek, azt mondom, hogy aggódom a játékvezető miatt. Háromszor vezetett mérkőzést nekünk ez a játékvezető, és nem hiszem, hogy megvan benne az érzelmi stabilitás ahhoz, hogy ilyen szinten dolgozzon. Ez nem csak egy meccs a sok közül, három pontra vagyunk a Bajnokok Ligája-helyektől, és ez egy nagyon fontos mérkőzés számunkra. Nem vagyok nyugodt sem a játékvezetővel, sem a VAR-ral kapcsolatban, akivel szintén sokszor pechesek voltunk."

"Aggódom Berardi miatt, aki egy fantasztikus játékos, szeretem őt, de több tiszteletet kellene mutatnia az ellenfelek iránt. Gúnyolódik más játékosokkal, ezért egyszerre szeretem és utálom őt. Nem szeretem ezt a fajta viselkedést a pályán, és nagyon nem szeretném, ha ezt látnám az egyik játékosomtól."

"Biztos vagyok benne, hogy holnap Marcenaro játékvezetővel Gianluca Mancini 10 perc után sárga lapot kap Berardi ellen, és el lesz tiltva a Fiorentina ellen."

A Romát pénzügyi Fair Play-ügyek hátráltatják, és Sardar Azmount még az Európa Ligára sem nevezheti.

"Bonyolult a helyzet. Ha januárban tudunk valamit tenni, az nagyon pozitív lenne számunkra, de ha ez nem lehetséges, akkor nem lehetséges, és azzal kell beérnünk, amink van."

"Egy dolgot mondok, amit egy edző, aki a barátom, mondott: Az a szerencsétlen csapat, amelyik a Bajnokok Ligájából az Európa Liga rájátszásában ellenünk játszik."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sassuolo, Ser