Emerson: Nem vagyunk fáradtak

Emerson: Nem vagyunk fáradtak

A brazil szélső szerint a csapatra nem lehet azt mondani, hogy elfáradt.

Annyi remek teljesítmény és jó eredmény után mi történt az elmúlt két meccsen?

"A legutóbbi két meccsen sokkal kevesebbet csináltunk, mint az előtte való meccseken és ezért kaptunk ki. Emellett az ellenfeleink megérdemelten nyertek. Most folytatnunk kell a munkát és minél hamarabb vissza kell térni a győztes útra."

Ilyen sok meccs mellett melyiket nehezebb frissen tartani, a mentális, vagy a fizikai kondíciót?

"Mentálisan erősebbnek kell lennünk. A mi feladatunk az, hogy tisza tudatunk és győztes, erős gondolkodásmódunk legyen, mert néha a lábak nem képesek már haladni és akkor a mentális állóképességre van szükség. A fáradtság nem lehet kifogás, mert ez a munkánk, nekünk mindig készen kell állnunk."

Milyen meccsre számítasz a Lyon ellen?

"Nagyon nehéz lesz. A Lyon nagyon támadóan játszik, ezért oda kell majd figyelnünk. Azonban ez egy 180 perces meccs lesz és nekünk már az első meccsen Franciaországban meg kell próbálni jó eredményt elérni. A saját játékunkat kell játszanunk."

Jobb az első meccset idegenben játszani?

"Igen, jobb idegenben kezdeni, de végül minden a pályán dől el, ezért az, hogy ki van otthon és ki idegenben, nem ér semmit. Számunkra semmi nem változott, nekünk Franciaországban is meg kell próbálni úgy játszani, ahogy az Olimpicóban szoktunk."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Emerson, Európa Liga, Lyon