Dzeko: A csapatszellem egyedülálló

Dzeko: A csapatszellem egyedülálló

Edin Dzeko nagyra tartja a Románál tapasztalható csapatszellemet és úgy véli, az egyéni eredményeknél fontosabb a csapat.

A bosnyák csatár a kínai újév alkalmából rendezett eseményen válaszolt a szurkolói kérdésekre, melyek közül sok a játékostárs, Miralem Pjanichoz fűződő baráti kapcsolatát célozta, valamint góljaival kapcsolatosak voltak.

"Sosem állítok be célt a szezon előtt, sem pedig a szezon során. A gólszerzés a feladatom, de sokkal fontosabb számomra az, hogy a csapat sikeres legyen, meccseket és trófeákat nyerjen. A számok tekintetében véleményem szerint Zlatan Ibrahimovic a legjobb 9-es csatár, így ha lehetőségem lenne valakivel játszani, akkor őt választanám."

"Pjanic? Azóta figyelemmel követem a Romát, hogy pár évvel ezelőtt Mira a csapathoz igazolt, aztán a Manchester City játékosaként volt alkalmam ellenük játszani. Pjanic nagyon sok pozitív dolgot mesélt nekem a csapatról, hogy ez a csapat képes trófeákat nyerni és ez az, amit minden játékos akar, ezért vagyok én is itt."

"Néha elmegyünk ebédelni, vagy vacsorázni együtt, de persze nem vagyunk folyamatosan egymással, hiszen amúgy minden nap találkozunk az edzéseken."

"Ami Kínát és a szurkolókat illeti, azt tudom, hogy elég nagy tábor alakult ki ott is már és igaz még sosem jártam ott, de remélem, hogy egyszer eljutok oda."

Dzekót megkérték a szurkolók, hogy meséljen pár anekdotát a csapaton belüli dolgokról és a csatár nagyon pozitív hangulatot festett le.

"Van itt pár nagyon vicces srác, Tony Rüdiger az egyik, ő nagyon szeret táncolni és biztos vagyok benne, hogy nem szeretnétek látni a videóit. Úgy táncol, ahogy én nem tudnék."

"Manolasz nagyon sokat szeret beszélni és ő is azok közé tartozik, aki mindig szeret a középpontban lenni. Nagyon jó a csapatszellem, teljesen más, mint ahol eddig csapatoknál játszottam."

"Ahogy már mondtam, szeretnék találkozni a szurkolókkal Kínában is. Biztos vagyok benne, hogy lesz rá alkalmunk, de most szeretnék Boldog Új évet és minden jót kívánni a kínaiaknak."

"Hogy ki a legveszélyesebb védőnk? Rüdiger. Mindig hátulról jön, megragad mindkét kezével és mindig rá kell szóljak, hogy: Hé ember, ez csak edzés, vedd lazán!"

"Az eddigi pályafutásom során kétféle képpen játszottam elől. Vagy valaki mellett, vagy egyedüli csatárként a Cityben és itt. De azt hiszem jobban szeretek valaki mellett játszani."

"A Románál mindenki nagyon jó fej srác, mindenki nagyon barátságos velem amióta itt vagyok. Nem tartott túl sokáig a beilleszkedés, nem volt nehéz procedúra. Amikor kicsit fiatalabb voltam, sokszor játszottam a jobb oldalon, sokáig nem voltam ugyanis csatár."

A játékost megkérték, hogy hasonlítsa össze azt a három bajnokságot, ahol játszott az utóbbi években, azaz az olaszt, a németet és az angolt.

"Az olasz bajnokságot a szoros emberfogás és a mély védekezés jellemzi és ha a többivel kell összehasonlítanom, akkor azt mondom, hogy a védekezést illetően ez a legjobb bajnokság. Persze én jobban szeretem, ha nyíltabb a védekezés."

"A City és a Roma? Az itteni fogadtatásom nem hasonlítható máshoz, az a nap mindörökké velem lesz. Ezt szeretném látni hamarosan a stadionban is."

"Sajnos még nem láttam mindent a Roma szurkolóktól a kialakult helyzet miatt, ami nem segít sem nekünk, sem a klubnak. Ők azt akarják, hogy meccseket nyerjünk, de velük még erősebbek tudnánk lenni. Remélem, hogy ez a probléma hamarosan megoldódik. A Citynél nagyon nagy támogatást kaptam és ezért mindig hálás leszek."

"A családom? Apa vagyok és az élet így teljesen más. Persze előtte is minden rendben volt a családommal, mert mindig mellettem álltak és segítettek abban, hogy a legjobb teljesítményt tudjam nyújtani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko