De Rossi: Nem kifogás a rövid pihenő

De Rossi: Nem kifogás a rövid pihenő

A Roma vasárnap késő délután az Udinese ellen lép pályára a 32. fordulóban.

A Roma nehéz sorozat kellős közepén tart, és a csütörtöki, Milan elleni mérkőzést követően alig 72 órán belül újabb fontos találkozó vár a csapatra Udinében.

"Kihasználtuk a lehetőséget, és nem utaztunk vissza Rómába a csütörtöki meccset követően. Így legalább együtt töltöttük az időt, és élveztük a csodálatos edzőközpontot, amelyet a Monza bocsátott a rendelkezésünkre."

"Szeretnénk köszönetet mondani Gallianinak, egész Monzának, Raffaele Palladinónak a rendkívüli fogadtatásért, és gratulálunk a sportközpont csodálatos állapotához."

"Hogyan kellene kezelnünk ezt a lendületet, amit tapasztalunk? Úgy, hogy megpróbálunk olyanok lenni, mint azoknak a csapatoknak a játékosai, amelyekkel szembe szeretnénk nézni. Amikor a Real Madrid nyer a Bajnokok Ligájában, három nap múlva a La Ligában kell pályára lépnie, és így tovább."

"E nagyszerű csapatok játékosainak és edzőinek értékein túlmenően a mentalitás az, ami a különbséget jelenti: mindig képesnek kell lenni arra, hogy kötődjünk ahhoz az eseményhez, ahová játszani megyünk. Nincs szebb, mint nyerni, dolgozni és küzdeni azért, hogy újra győzzünk."

"Két intenzív mérkőzésből jövünk fizikai és mentális szempontból, van olyan játékosom, amelyik kisebb sérüléssel bajlódik, és amit figyelembe kell majd vennem. A különbséget nem az egyes játékosok, hanem az egész csapat hozzáállása teszi ki. Nekünk most itt van a Milan és a Lazio elleni győzelem, de még mindig ott van a fejünkben a Lecce meccs. Mindenáron el kell kerülnünk ezt a fajta felszínes hozzáállást, ez a célunk."

"Hogy Abraham kezdhet-e? Lássuk csak, egyre jobb és folyamatosan edz. Fizikailag az erő és a sprint tekintetében nagyon jónak látom őt. Segítenünk kell neki, hogy játékperceket és megfelelő atlétikai kondíciót szerezzen, hogy újra 100%-os legyen."

"Pletykák a jövőmmel kapcsolatban? Hosszú ideje csinálom ezt a munkát, vagyis régóta vagyok a futball világában, és régóta vagyok a római futball világában. Ezek a dolgok nem zavarnak annyira."

"Amikor nehéz időszakot éltem át, mindig arra gondolva dolgoztam, hogy általában a futballban és Rómában is a rossz idők nem tartanak sokáig. De nagyon jól tudom, hogy még a pozitív pillanatok sem tartanak sokáig, ha nincs meg a megfelelő hozzáállás. Mindig a Lecce meccs jár a fejemben, hogy emlékeztessem magam arra, hogy milyen bánásmódban lesz részem, ha innentől kezdve rosszul teljesítünk. És akkor őszintén, a velem kapcsolatos pozitív vagy negatív kritikákon túl engem a csapat eredményei és mindenki, a fiúk és a klub boldogsága érdekel."

 

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Udinese, Ser